Ga naar Op Koers

Ligt u op schema met uw pensioenopbouw?

Check het nu!

Nieuwsbrief

Het laatste pensioennieuws ontvangen? Log in op MijnPNO en geef bij uw persoonlijke gegevens aan dat u onze e-nieuwsbrief wilt ontvangen. 

Direct naar MijnPNO

AOW-leeftijd stijgt in 2022 naar 66 jaar en 7 maanden

Actueel dinsdag 9 november 2021

In 2022 is de AOW-leeftijd 3 maanden hoger dan in 2021.

Daarna gaat de AOW-leeftijd verder omhoog naar 67 jaar:

  • In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden.
  • In 2024, 2025, 2026 en 2027 is de AOW-leeftijd 67 jaar.

Pensioenakkoord

De AOW-leeftijd wordt vijf jaar van tevoren vastgesteld en is gekoppeld aan de levensverwachting. In het pensioenakkoord dat vakorganisaties en de overheid vorig jaar sloten is afgesproken dat een jaar langer leven betekent dat de AOW-leeftijd met 8 maanden stijgt.

AOW-leeftijd ook in 2027 niet omhoog, blijft staan op 67 jaar

Als de levensverwachting stijgt, ontvangen mensen later een AOW-uitkering. Maar de levensverwachting is niet gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) leeft een 65-jarige nog zo'n 20,93 jaar. Dat is ongeveer net zo lang als de verwachting van vorig jaar (20,94 jaar). Daarom blijft de AOW-leeftijd tot en met 2027 op 67 jaar staan.

Bijna met pensioen?

Iedereen met een pensioen bij ons ontvangt ruim een half jaar voordat de AOW-leeftijd wordt bereikt een brief met een berekening van de pensioenuitkering op AOW-leeftijd, informatie over de pensioenkeuzes en een aanvraagformulier voor het pensioen. Want rondom uw pensioen heeft u veel te kiezen. Zoals het moment waarop u wilt stoppen met werken. Wilt u hierover nu alvast meer weten? Kijk dan op deze websitepagina.

Wilt u weten wat uw AOW-leeftijd is?

Vul dan hieronder uw geboortedatum in en reken het uit.

Naar het overzicht