Nieuw pensioenstelsel

Kabinet, werkgevers en werknemers sloten vorig jaar een pensioenakkoord. Dat akkoord gaat gevolgen hebben voor uw pensioenregeling bij PNO Media.

Het huidige pensioenstelsel past niet goed meer bij de tijd waarin we nu leven. De video van de Rijksoverheid hieronder legt uit waarom het aan vernieuwing toe is.

Veel gestelde vragen

We hebben een aantal vragen en antwoorden over het nieuwe pensioenstelsel voor u op een rijtje gezet.

Waarom een nieuw pensioenstelsel?

Ook al is ons pensioen in Nederland goed geregeld, er moet een aantal problemen worden opgelost. Allereerst kunnen de pensioenen momenteel vaak niet meestijgen met de prijzen, ook niet als het economisch goed gaat. De huidige regels van de overheid en De Nederlandsche Bank laten dat vaak niet toe.
Een ander probleem is dat jongeren nu nog te veel betalen voor het pensioen dat ze later ontvangen en ouderen te weinig. Dat is geen probleem als zij hun hele leven bij een pensioenfonds een pensioen hebben. Het is wel een probleem als werknemers op latere leeftijd weggaan bij een pensioenfonds of zzp’er worden.

Het nieuwe pensioenstelsel lost de problemen op?

Ja. De nieuwe regels zorgen ervoor dat pensioen eerder omhoog gaat als het economisch goed gaat. Het gaat ook eerder omlaag als het economisch slechter gaat. Het pensioen gaat dus meebewegen met de economie. Ook wordt pensioen eerlijker: jong en oud krijgen het pensioen waarvoor ze (samen met hun werkgever) betalen.

Wat verandert er niet?

Pensioen blijven we samen regelen. Werkgevers en werknemers zetten beide geld opzij voor pensioen. En gaat het niet goed met de economie? Dan vangen we dat samen op. Iedereen krijgt pensioen zolang hij of zij leeft. Een groot deel van het pensioen bestaat uit de AOW, een uitkering van de overheid. Daaraan verandert nu niets. Wel zijn er afspraken gemaakt over een minder snelle verhoging van de AOW-leeftijd.

Wat betekent een nieuw pensioenstelsel voor mij als werkgever?

Alle pensioenregelingen worden premieregelingen. Dat is een regeling waarbij je geen afspraken maakt over de pensioenuitkomst (uitkering), maar over het geld (premie) dat werkgevers en werknemers betalen voor het pensioen.

Wat betekent het nieuwe stelsel voor mijn werknemers?

Op de korte termijn verandert er niets voor werknemers. De overgang van de oude naar de nieuwe regels zal tussen 2024 en 2027 plaatsvinden. Het pensioen dat is opgebouwd in de huidige pensioenregeling, wordt in principe overgezet naar een pensioen in de nieuwe pensioenregeling.

Wanneer gaat het nieuwe pensioenstelsel in?

Het pensioenstelsel wordt uiterlijk 1 januari 2027 ingevoerd. De weg daarnaartoe ziet er nu zo uit:
2022: Wetsvoorstel naar Tweede Kamer. Als de wet door de Eerste en Tweede Kamer is goedgekeurd, gaat de nieuwe pensioenwet in. Dat zal uiterlijk 1 januari 2023 zijn; een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was. In de wet wordt waarschijnlijk het volgende tijdsschema opgenomen.
2022-2024: Werkgevers en werknemers in de creatieve en digitale sector maken afspraken met elkaar over de overstap naar de nieuwe pensioenregeling. Uiterlijk op 1 januari 2025 zijn die afspraken vastgelegd in een zogeheten transitieplan. 
2024-2027: Pensioenfondsen zoals PNO Media zorgen er vervolgens voor dat zij de nieuwe pensioenregeling invoeren. Uiterlijk 1 januari 2027 moeten zij daar mee klaar zijn. Maar eerder kan ook. Vanaf dat moment kunt u zien wat de nieuwe pensioenregeling voor uw werknemers betekent.

Wat moet ik doen?

Het is verstandig om de extra tijd die men neemt om de wet in te voeren, te benutten om als werkgever en sociale partners na te denken over welke richting u op wilt met uw pensioenregeling bij PNO Media. Bijvoorbeeld door de collectieve risicohouding van uw deelnemer (werknemer) te bepalen; als het gaat om het beleggen van de pensioenpremie, maar ook om welke risico's tussen generaties u wilt delen.

Meer weten?

PNO Media organiseerde 11 mei een webinar over het nieuwe pensioenstelsel. Daarin kwam onder meer aan de orde:

  • Wat is de impact van het nieuwe pensioenstelsel op uw huidige pensioenregeling?
  • Wanneer moet u in actie komen en wat moet u dan precies doen?
  • Wat zijn de verschillen tussen de twee nieuwe type regelingen waaruit u kunt kiezen?
  • Welk effect heeft een nieuwe regeling op het pensioen van uw medewerkers?
  • Hoe komt u tot nieuwe afspraken met uw medewerkers?

Sociale partners in de creatieve en digitale sector, en aangesloten werkgevers zijn voor het webinar uitgenodigd en kunnen het webinar terugkijken. Deze video geeft een impressie van het webinar.

Contact

Wilt u meer weten over het webinar of heeft u vragen over hoe u in uw arbeidsvoorwaardelijke afspraken rekening kunt houden met het nieuwe pensioenstelsel? Neem dan contact met ons op.

Contact

Het laatste nieuws

Dekkingsgraad mei 104,8%

Financieel dinsdag 15 juni 2021

PNO Media had eind mei een actuele dekkingsgraad van 104,8%, en een beleidsdekkingsgraad van 95,5%.

Bekijk bericht

U krijgt uw vakantiegeld maandelijks

Actueel woensdag 19 mei 2021

Bent u pensioengerechtigd en krijgt u pensioen van ons? Dan is het goed om te …

Bekijk bericht

Herstelplan PNO Media goedgekeurd

Financieel woensdag 19 mei 2021

Omdat de beleidsdekkingsgraad van PNO Media eind 2020 lager was dan de vereiste dekkingsgraad, hebben …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad april 105,1%

Financieel dinsdag 18 mei 2021

PNO Media had eind april een actuele dekkingsgraad van 105,1%, en een beleidsdekkingsgraad van 94,1%. 

Bekijk bericht