Bel ons op: 035 702 34 56

Nieuw Pensioenstelsel

Kiezen voor PNO Media is kiezen voor een toekomstbestendige oplossing

Waarom tot 2027 wachten op het nieuwe pensioenstelsel als u en uw klanten nu al ontzorgd kunnen worden door aan te sluiten bij pensioenfonds PNO Media?

U hoeft als pensioenadviseur namens uw klant de veranderingen niet alleen te organiseren. Wij nemen u werk uit handen. Dat bespaart energie en kosten. Bovendien profiteren uw klanten van schaalvoordelen bij beleggen én houden zij toch zeggenschap over hun pensioenregeling. Dus wel de lusten, maar niet de lasten.

PNO Media is het pensioenfonds voor werkgevers en werknemers in de creatieve en digitale sector. De meeste werkgevers sluiten zich vrijwillig bij ons aan. Onze pensioenregelingen zijn toekomstbestendig en spelen in op de veranderingen die het nieuwe pensioenstelsel met zich meebrengt.

Welke regelingen?

Wij bieden op dit moment een compleet palet aan pensioenregelingen en hebben ruime ervaring met het uitvoeren van bijvoorbeeld middelloonregelingen en beschikbare premieregelingen naast elkaar. Wij hebben - onder voorbehoud van wetgeving en bestuursbesluiten - het voornemen om ook in het nieuwe stelsel verschillende regelingen uit te voeren en zowel de solidaire premieregeling als de flexibele premieregeling aan te bieden.

Ons aanbod stemmen wij af op de behoefte van sociale partners en werkgevers om de beste pensioenoplossingen in de creatieve en digitale sector te blijven bieden.

Ondersteuning door PNO Media

Wij nemen een groot deel van het werk uit handen dat gedaan moet worden bij de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Samen met pensioenadviseurs ondersteunen we sociale partners en werkgevers bij het maken van keuzes over eventuele compensatie bij het invaren van de oude regeling. En bij de keuzes die nodig zijn voor de solidariteits- en/of risicodelingsreserve. 

5 voordelen van nu overstappen naar PNO Media

 1. We ontzorgen en ondersteunen.
 2. Uw klanten profiteren van schaalvoordeel omdat we voor meerdere sectoren verschillende regelingen kunnen uitvoeren.
 3. Uw klanten kunnen snel starten met een premieregeling; wij bieden nu al een premieregeling aan met veel mogelijkheden.
 4. We hebben veel ervaring met complexe transities; de overgang verloopt snel en rimpelloos.
 5. We bieden werkgevers en werknemers relevante, heldere en persoonlijke communicatie..

 

Foto: Surf (Utrecht), aangesloten bij PNO Media.

Meer informatie

Onze toelichting (gericht op werkgevers) op het nieuwe stelsel, de nieuwe regelingen en het proces van overstappen vindt u op deze pagina's.

Contact

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw klanten of wilt u een offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op en maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Relevante onderwerpen

De weg naar een nieuwe regeling

Veelgestelde vragen

 • Wanneer veranderen de regels?

  2022: Tweede Kamer heeft wetsvoorstel aangenomen.
  2023: Eerste Kamer heeft de wet goedgekeurd, de nieuwe pensioenwet gaat 1 juli 2023 in.
  2023-2024: Op basis van de regels in de nieuwe wet maken werkgevers en werknemers zelf afspraken over hoe de toekomstige pensioenregeling eruit moet komen te zien.
  2025-2027: Pensioenfondsen voeren de nieuwe regels in op basis van de afspraken die door werkgevers en werknemers zijn gemaakt; er is een nieuwe pensioenregeling.

  Als de wet is aangenomen en we de nieuwe regels hebben verwerkt in de pensioenregelingen, kunt u zien wat de nieuwe regels voor u persoonlijk betekenen. Naar verwachting duurt dat nog enkele jaren. PNO Media koerst (najaar 2023) op een overstap naar de nieuwe regelingen per 1 januari 2027. Wettelijk gezien hebben we tot 1 januari 2028 de tijd.

 • Kan jullie uitvoeringsorganisatie een toestroom van nieuwe werkgevers aan?

  Ja. Onze uitvoeringsorganisatie heeft voldoende capaciteit, geen achterstanden en kan snel en gemakkelijk opschalen. Eerdere aansluitingen van pensioenfondsen en werkgevers zijn zonder problemen en naar tevredenheid van de (nieuwe) klant verlopen.

Bekijk alle vragen

Heeft u uw antwoord niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op

Contact opnemen Bel 035 702 34 56