Pensioennavigator Pensioenweek

PNO Media deed mee aan de Pensioennavigator Pensioenweek!

Van 4 tot en met 8 oktober was de Pensioennavigator Pensioenweek, met dagelijks een kort webinar speciaal voor pensioenadviseurs. Op dinsdag 5 oktober was de beurt aan PNO Media en verzorgde pensioenconsultant Pieter den Boer een presentatie. Download de presentatie hier.

Het nieuwe pensioenstelsel biedt nieuwe kansen

Pensioenfonds PNO Media is hét pensioenfonds voor iedereen in de creatieve en digitale sector. Het nieuwe pensioenstelsel gaat voor veel veranderingen zorgen. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee voor een vrijwillig bedrijfstakpensioenfonds?

En hoe zorgt PNO Media er voor dat ze ook in het nieuwe pensioenstelsel onderscheidend en relevant blijft voor werkgevers, werknemers én adviseurs?

Tijdens het webinar vertelden we je meer over de uitdagingen en kansen die het concept wetsvoorstel met zich meebrengt. Zoals de mogelijkheid van het opheffen van de leenrestrictie en de gevolgen daarvan.

Wijzigingen in het productaanbod

Ook lieten we verwachte wijzigingen in ons productaanbod zien die interessant voor jou als adviseur zijn, zoals ons hybride pensioen. Nu kunnen deelnemers in ons DC product individueel pensioen opbouwen in een life cycle en collectief laten uitkeren in ons DB-fonds. Met als gevolg meer kans op een hoger en stabieler pensioen. Ook in het nieuwe pensioenstelsel verwachten we dit onderscheidende voordeel aan klanten in de creatieve en digitale sector te kunnen blijven aanbieden.

Nieuwsgierig geworden? Download dan nu hieronder de presentatie of maak meteen een afspraak met ons om te horen wat wij voor jou en jouw klant kunnen betekenen. 

Het laatste nieuws

Dekkingsgraad augustus 126,5%

Financieel woensdag 14 september 2022

PNO Media had eind augustus een actuele dekkingsgraad van 126,5%, en een beleidsdekkingsgraad van 115,1%.

Bekijk bericht

Uw invloed telt

Beleggen dinsdag 13 september 2022

Afgelopen zomer vulden ruim 2.600 mensen met een pensioen bij ons een vragenlijst in. Op …

Bekijk bericht

De pensioenwet in de Tweede Kamer

Opinie maandag 12 september 2022

Deze week praat de Tweede Kamer over de nieuwe pensioenwet en in de pers wordt …

Bekijk bericht

Wat weet u over nabestaandenpensioen?

Pensioentips vrijdag 9 september 2022

Voor een inkomen nadat u gestopt bent met werken, bent u in principe aangewezen op …

Bekijk bericht