Pensioennavigator Pensioenweek

PNO Media deed mee aan de Pensioennavigator Pensioenweek!

Van 4 tot en met 8 oktober was de Pensioennavigator Pensioenweek, met dagelijks een kort webinar speciaal voor pensioenadviseurs. Op dinsdag 5 oktober was de beurt aan PNO Media en verzorgde pensioenconsultant Pieter den Boer een presentatie. Download de presentatie hier.

Het nieuwe pensioenstelsel biedt nieuwe kansen

Pensioenfonds PNO Media is hét pensioenfonds voor iedereen in de creatieve en digitale sector. Het nieuwe pensioenstelsel gaat voor veel veranderingen zorgen. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee voor een vrijwillig bedrijfstakpensioenfonds?

En hoe zorgt PNO Media er voor dat ze ook in het nieuwe pensioenstelsel onderscheidend en relevant blijft voor werkgevers, werknemers én adviseurs?

Tijdens het webinar vertelden we je meer over de uitdagingen en kansen die het concept wetsvoorstel met zich meebrengt. Zoals de mogelijkheid van het opheffen van de leenrestrictie en de gevolgen daarvan.

Wijzigingen in het productaanbod

Ook lieten we verwachte wijzigingen in ons productaanbod zien die interessant voor jou als adviseur zijn, zoals ons hybride pensioen. Nu kunnen deelnemers in ons DC product individueel pensioen opbouwen in een life cycle en collectief laten uitkeren in ons DB-fonds. Met als gevolg meer kans op een hoger en stabieler pensioen. Ook in het nieuwe pensioenstelsel verwachten we dit onderscheidende voordeel aan klanten in de creatieve en digitale sector te kunnen blijven aanbieden.

Nieuwsgierig geworden? Download dan nu hieronder de presentatie of maak meteen een afspraak met ons om te horen wat wij voor jou en jouw klant kunnen betekenen. 

Het laatste nieuws

Nederland heeft een-na-beste pensioenstelsel ter wereld!

Actueel woensdag 20 oktober 2021

Het Nederlandse pensioenstelstel is volgens adviesbureau Mercer nóg beter dan vorig jaar en het een-na-beste ter wereld. IJsland is ons …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad september 107,2%

Financieel vrijdag 15 oktober 2021

PNO Media had eind september een actuele dekkingsgraad van 107,2%, en een beleidsdekkingsgraad van 100,7%.

Bekijk bericht

Nog weinig vertrouwen in nieuw pensioenstelsel

Actueel woensdag 6 oktober 2021

De helft van de mensen die pensioen opbouwen of een pensioenuitkering ontvangen van PNO Media …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad augustus 105,6%

Financieel woensdag 15 september 2021

PNO Media had eind augustus een actuele dekkingsgraad van 105,6%, en een beleidsdekkingsgraad van 99,4%.

Bekijk bericht