Bel ons op: 035 702 34 56

Meet Up 20 april 2023

Presentatie resultaten risicobereidheidsonderzoek

Datum: donderdag 20 april 2023
Tijd: 14.45 - 16.30 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Locatie: Muziekcentrum van de Omroep (MCO), Heuvellaan 33, Hilversum.
Voor wie: sociale partners betrokken bij de publieke omroepen, ICK sector, Film & bioscopen, Pensioenraad. Ook de bij PNO Media aangesloten werkgevers die zelf besluiten moeten nemen over hun nieuwe pensioenregeling en hun personeelsvertegenwoordig/OR zijn welkom.

DOWNLOAD PRESENTATIE

Wat vinden onze deelnemers?

De hoogte van de pensioenuitkering gaat in het nieuwe stelsel meer afhangen van beleggingsresultaten. Hoeveel risico willen en kunnen onze deelnemers dragen als dat de kans vergroot op een hoger pensioen? En hoeveel individuele keuzevrijheid vinden ze belangrijk? We vroegen het begin dit jaar aan iedereen met een pensioen bij PNO Media. Bijna 2.400 deelnemers, gewezen deelnemers en  gepensioneerden vulden de vragenlijst in. 

De resultaten presenteerden we op donderdag 20 april. Het inzicht in wat onze deelnemers belangrijk vinden, helpt u bij het maken van keuzes over de nieuwe pensioenregelingen. En het helpt ons straks de risicoprofielen te bepalen en ons beleggingsbeleid optimaal af te stemmen op de voorkeuren en verwachtingen van uw achterban en werknemers in de creatieve en digitale sector.

De wet schrijft voor dat wij het risicobereidheidsonderzoek onder deelnemers ten minste elke 5 jaar uitvoeren. Het recente onderzoek is extra relevant met het oog op het inrichten van de regelingen in het nieuwe pensioenstelsel. Hier leest u meer over hoe premie, ambitie en risicobereidheid met elkaar samenhangen.

Meet Up 23 mei 2023: Nieuwe pensioenregelingen

Op dinsdag 23 mei vertellen we u graag meer over de 2 pensioenregelingen met de verschillende opties daarbinnen die wij van plan zijn aan te bieden in het nieuwe stelsel. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Ter voorbereiding op de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel organiseren wij een serie Meet Ups. Tijdens deze bijeenkomsten helpen wij u keuzes te maken en zetten wij gezamenlijk stappen vooruit.