Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Hoeveel eerder wilt u met pensioen?

Pensioentips maandag 9 mei 2022

Dat de AOW-leeftijd stijgt, weet u waarschijnlijk al. In 2022 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 7 maanden. Volgend jaar stijgt de AOW-leeftijd met 3 maanden en komt in 2024 uit op 67 jaar.

De AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting.

  • In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden.
  • In 2024, 2025 en 2026 is de AOW-leeftijd 67 jaar.
  • Na 2026 zal de AOW-leeftijd per jaar dat we langer leven, stijgen met 8 maanden.

Met deze rekenhulp rekent u uw verwachte AOW-leeftijd uit.

Langer doorwerken? 

Dat betekent niet automatisch dat u langer moet doorwerken. AOW is slechts één van de drie onderdelen waaruit uw inkomen na pensioneren is opgebouwd. Als u zorgt dat u in de andere ‘potjes’ genoeg geld heeft zitten, dan kunt u misschien zelfs met pensioen voordat u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Wat zijn die andere potjes dan?

Naast de AOW bestaat uw inkomen op uw oude dag uit het aanvullend ouderdomspensioen en het eigen vermogen dat u heeft opgebouwd. Het ouderdomspensioen bouwt u automatisch op als u voor een werkgever werkt met een pensioenregeling. Eigen vermogen is het geld dat u zelf heeft gespaard.

En als ik eerder met pensioen wil?

Als u van plan bent om door te werken totdat u AOW krijgt, check dan of ook uw ouderdomspensioen op die datum ingaat. Mocht u al met pensioen willen voordat u AOW ontvangt, blik dan eens vooruit op uw eigen situatie. Kunt u de jaren totdat u AOW krijgt met uw ouderdomspensioen en eigen vermogen overbruggen?

Of uw pensioen nu dichtbij is of nog ver weg, met onze pensioenplanner op MijnPNO ontdekt u hoe u uw pensioen bij PNO Media kunt afstemmen op uw wensen. Uw totale te verwachten pensioen kunt u heel gemakkelijk checken op mijnpensioenoverzicht.nl.

Om in te loggen op beide websites heeft u uw DigiD nodig.

Naar het overzicht