Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Hoeveel eerder wilt u met pensioen?

Pensioentips maandag 9 mei 2022

Dat de AOW-leeftijd stijgt, weet u waarschijnlijk al. In 2022 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 7 maanden. Volgend jaar stijgt de AOW-leeftijd met 3 maanden en komt in 2024 uit op 67 jaar.

De AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting.

  • In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden.
  • In 2024, 2025 en 2026 is de AOW-leeftijd 67 jaar.
  • Na 2026 zal de AOW-leeftijd per jaar dat we langer leven, stijgen met 8 maanden.

Met deze rekenhulp rekent u uw verwachte AOW-leeftijd uit.

Langer doorwerken? 

Dat betekent niet automatisch dat u langer moet doorwerken. AOW is slechts één van de drie onderdelen waaruit uw inkomen na pensioneren is opgebouwd. Als u zorgt dat u in de andere ‘potjes’ genoeg geld heeft zitten, dan kunt u misschien zelfs met pensioen voordat u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Wat zijn die andere potjes dan?

Naast de AOW bestaat uw inkomen op uw oude dag uit het aanvullend ouderdomspensioen en het eigen vermogen dat u heeft opgebouwd. Het ouderdomspensioen bouwt u automatisch op als u voor een werkgever werkt met een pensioenregeling. Eigen vermogen is het geld dat u zelf heeft gespaard.

En als ik eerder met pensioen wil?

Als u van plan bent om door te werken totdat u AOW krijgt, check dan of ook uw ouderdomspensioen op die datum ingaat. Mocht u al met pensioen willen voordat u AOW ontvangt, blik dan eens vooruit op uw eigen situatie. Kunt u de jaren totdat u AOW krijgt met uw ouderdomspensioen en eigen vermogen overbruggen?

Of uw pensioen nu dichtbij is of nog ver weg, met onze pensioenplanner op MijnPNO ontdekt u hoe u uw pensioen bij PNO Media kunt afstemmen op uw wensen. Uw totale te verwachten pensioen kunt u heel gemakkelijk checken op mijnpensioenoverzicht.nl.

Om in te loggen op beide websites heeft u uw DigiD nodig.

Naar het overzicht