Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Laat uw stem horen over ons verantwoord beleggingsbeleid

Actueel Beleggen Opinie woensdag 22 juni 2022

Wilt u dat wij uw pensioen verantwoord beleggen? Dat wil zeggen: met een positieve impact op mens en milieu. En wat verstaat u daaronder? Welke beleggingen passen niet bij PNO Media, en welke wel? Dat gaan wij onderzoeken.

Heeft u een pensioen bij PNO Media én is uw e-mailadres bij ons bekend? Dan heeft u een uitnodiging van ons ontvangen voor ons online verantwoord beleggen-onderzoek.

Welke maatschappelijke thema’s zijn voor u belangrijk?

In de maatschappij leven volop discussies over het respecteren van mensenrechten, klimaatverandering en hoe wij moeten omgaan met energiebronnen. Pensioenfondsen worden geregeld opgeroepen om beleggingen in bepaalde landen te verkopen of ondernemingen die actief zijn in de fossiele industrie in de ban te doen. Maar hoe denkt u daar eigenlijk over? En welke maatschappelijke thema’s vindt u belangrijk?

Zo werkt het onderzoek en dit is wat er gebeurt met uw antwoorden

Als wij over uw e-mailadres beschikken, dan heeft u een e-mail van ons ontvangen met de uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. De uitnodiging bevat een persoonlijke link naar een online vragenlijst op de beveiligde omgeving van Checkmarket.com. Deze link is tot en met donderdag 7 juli slechts 1 keer te gebruiken. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt door Montae & Partners, een toonaangevend en onafhankelijk adviseur op het gebied van pensioen. Uw antwoorden bieden ons waardevolle informatie over hoe u denkt over het verantwoord beleggen van uw pensioen. Deze inzichten vormen de basis waarop wij de komende jaren ons verantwoord beleggingsbeleid invullen.

Heeft u problemen om de link te openen naar het onderzoek?

Sommige mailproviders houden het klikken op een hyperlink tegen. Dat kunnen wij helaas niet beïnvloeden of voorkomen. Mocht dat bij uw mailprovider het geval zijn en kunt u niet direct in de mail op de link klikken, dan kunt u het volgende doen: Kopieer de url uit uw uitnodiging naar de adresbalk van uw browser. Dan werkt de link wel en kunt u het onderzoek gewoon invullen. 

Wie kan er meedoen aan het onderzoek?

Het onderzoek staat open voor iedereen die bij PNO Media een pensioen opbouwt, heeft opgebouwd of al ontvangt. Enige voorwaarde is dat wij over uw e-mailadres beschikken om u de uitnodiging te kunnen sturen. Hebben wij een werkend e-mailadres van u, dan heeft u de uitnodiging ontvangen.  

Wat kunt u als werkgever doen?

Natuurlijk vindt u het als werkgever belangrijk dat wij de pensioenen op een verantwoorde manier beleggen. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat u het online verantwoord beleggen-onderzoek onder de aandacht wilt brengen van uw medewerkers, zodat zoveel mogelijk van hen de vragenlijst invullen en zij hun invloed maximaal laten gelden. Wij helpen u graag. U kunt op uw bedrijfsintranet verwijzen naar het onderzoek door een link te plaatsen naar dit websitebericht. Wilt u liever een bericht voor uw intranet op maat? Of een kant-en-klare tekst voor een bedrijfse-mail? Dat kan ook. Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.

Wilt u meer weten over ons verantwoord beleggingsbeleid? Kijk dan hier om te ontdekken wat PNO Meda doet om zo verantwoord mogelijk te beleggen.

Wilt u meer weten over het verantwoord beleggen-onderzoek? Stuur dan een e-mail naar Montae & Partners.

Naar het overzicht