Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Vakantiegeld: Wat u kunt verwachten in 2024

Actueel woensdag 15 mei 2024

Met het oog op de zomer plannen velen van ons een welverdiende vakantie. U vraagt zich wellicht af wanneer u vakantiegeld kunt verwachten en hoeveel dat zal zijn. Hierbij een overzicht voor zowel werkenden als gepensioneerden.

Wanneer ontvangt u vakantiegeld?

Als u in loondienst bent, ontvangt u meestal eind mei uw vakantiegeld. Dit geldt ook als u een uitkering ontvangt, zoals de AOW. De uitbetaling hiervan vindt eveneens plaats in mei.

Hoeveel vakantiegeld krijgt u?

Voor werknemers is het vakantiegeld minimaal 8% van het bruto jaarsalaris, berekend over het loon vanaf 1 juni het voorgaande jaar tot 1 juni van het huidige jaar. AOW-gerechtigden ontvangen een vast bedrag aan vakantiegeld dat maandelijks wordt opgespaard en in mei in 1 keer wordt uitbetaald door de SVB. De bedragen variëren afhankelijk van uw burgerlijke staat. In 2024 ontvangen alleenstaande AOW'ers ongeveer bruto € 900 vakantiegeld, terwijl gehuwden of samenwonenden bruto rond de € 650 vakantiegeld per persoon kunnen verwachten.

Vakantiegeld en pensioenen

De aanpak van vakantiegeld bij pensioenen verschilt per fonds. Bij sommige pensioenfondsen wordt elke maand een deel van het pensioen ingehouden, wat in mei als vakantiegeld wordt uitgekeerd. PNO Media heeft echter gekozen om dit niet te doen. Dit betekent dat de maandelijkse pensioenuitkering bij ons hoger is, omdat er geen vakantiegeld wordt gespaard.

Conclusie: plan uw financiën!

Of u nu werkt, een uitkering ontvangt of gepensioneerd bent, vakantiegeld speelt een belangrijke rol in de financiële planning van veel Nederlanders. Zorg dat u goed op de hoogte bent van wanneer u vakantiegeld ontvangt en plan uw financiën.

Op deze data keert PNO Media elke maand de pensioenen uit.

Naar het overzicht