Uit dienst

Als uw dienstverband eindigt, meldt uw werkgever u bij ons af. U krijgt informatie van ons toegestuurd over waar u aan moet denken als u stopt met pensioen opbouwen bij ons.

Heeft u een nieuwe baan in dezelfde sector en blijft u pensioen opbouwen bij PNO Media? Dan blijft uw registratienummer hetzelfde, maar wijzigt uw pensioenregeling mogelijk wel. Gaat u met pensioen? Dan informeren wij u ruim van te voren over de mogelijkheden. Heeft uw nieuwe werkgever zijn pensioenregeling niet bij PNO Media ondergebracht? Dan moet u aan een aantal zaken denken.

1. Waardeoverdracht

Uw pensioenopbouw bij PNO Media stopt. Wat u al heeft opgebouwd, blijft bij ons staan en keren wij aan u uit als u met pensioen gaat. U kunt er ook voor kiezen het bij ons opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenregeling. Dit heet waardeoverdracht.

2. Klein pensioen

Is uw opgebouwde pensioen lager dan de wettelijke afkoopgrens (2022: € 520,35 per jaar)? Dan proberen wij uw kleine pensioen automatisch over te dragen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.

3. Vrijwillig voortzetten

Stopt u eerder dan 3 jaar voor uw 68ste met opbouwen van pensioen bij ons en biedt uw nieuwe werkgever u geen pensioenregeling aan? Dan kunt u uw deelname aan de pensioenregeling bij PNO Media vrijwillig voortzetten.

4. Partnerpensioen

Als u overlijdt tijdens uw dienstverband, ontvangt uw partner een uitkering van ons. Het partnerpensioen keren we uit zolang uw partner leeft. Na beëindiging van uw dienstverband is dit niet meer vanzelfsprekend. Daarom zetten wij dan een deel van uw ouderdomspensioen om in partnerpensioen. Zo blijven uw nabestaanden verzekerd van een uitkering na uw overlijden.

Wilt u niet dat wij ouderdomspensioen omzetten in partnerpensioen? Dan kunt u via MijnPNO afzien van uitruil van ouderdomspensioen.

MijnPNO

Het laatste nieuws

Resultaten enquête gaan beleggingsbeleid veranderen

Beleggen woensdag 30 november 2022

82% van onze deelnemers vindt het belangrijk dat PNO Media in zijn beleggingen rekening houdt met milieu en mensenrechten. Een …

Bekijk bericht

PNO Media verhoogt de pensioenen met 13,58%

Financieel woensdag 23 november 2022

Het bestuur van pensioenfonds PNO Media heeft besloten de pensioenen van alle deelnemers* met 13,58% …

Bekijk bericht

PNO Media en uitvoeringsorganisatie MPD gaan samen tot 1 zelfadministrerend fonds

Actueel vrijdag 18 november 2022

Het pensioenfonds voor de creatieve en digitale sector, PNO Media, gaat samen met de eigen …

Bekijk bericht

Kom in ons testpanel!

Pensioentips woensdag 16 november 2022

Vindt u het leuk om met ons mee te denken en uw mening te geven? …

Bekijk bericht