Uit dienst

Als uw dienstverband eindigt, meldt uw werkgever u bij ons af. U krijgt informatie van ons toegestuurd over waar u aan moet denken als u stopt met pensioen opbouwen bij ons.

Heeft u een nieuwe baan in dezelfde sector en blijft u pensioen opbouwen bij PNO Media? Dan blijft uw registratienummer hetzelfde, maar wijzigt uw pensioenregeling mogelijk wel. Gaat u met pensioen? Dan informeren wij u ruim van te voren over de mogelijkheden. Heeft uw nieuwe werkgever zijn pensioenregeling niet bij PNO Media ondergebracht? Dan moet u aan een aantal zaken denken.

1. Waardeoverdracht

Uw pensioenopbouw bij PNO Media stopt. Wat u al heeft opgebouwd, blijft bij ons staan en keren wij aan u uit als u met pensioen gaat. U kunt er ook voor kiezen het bij ons opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenregeling. Dit heet waardeoverdracht.

2. Klein pensioen

Is uw opgebouwde pensioen lager dan de wettelijke afkoopgrens (2023: € 594,89 per jaar)? Dan proberen wij uw kleine pensioen automatisch over te dragen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.

3. Vrijwillig voortzetten

Stopt u eerder dan 3 jaar voor uw 68ste met opbouwen van pensioen bij ons en biedt uw nieuwe werkgever u geen pensioenregeling aan? Dan kunt u uw deelname aan de pensioenregeling bij PNO Media vrijwillig voortzetten.

4. Partnerpensioen

Als u overlijdt tijdens uw dienstverband, ontvangt uw partner een uitkering van ons. Het partnerpensioen keren we uit zolang uw partner leeft. Na beëindiging van uw dienstverband is dit niet meer vanzelfsprekend. Daarom zetten wij dan een deel van uw ouderdomspensioen om in partnerpensioen. Zo blijven uw nabestaanden verzekerd van een uitkering na uw overlijden.

Wilt u niet dat wij ouderdomspensioen omzetten in partnerpensioen? Dan kunt u via MijnPNO afzien van uitruil van ouderdomspensioen.

MijnPNO

Het laatste nieuws

Plasticvervuiling en voedselverspilling terugdringen via beleggingen

Beleggen dinsdag 28 november 2023

Plastic voedselverpakkingen spelen een belangrijke rol in de problemen met vervuiling en voedselverspilling. PNO Media gaat in gesprek met bedrijven …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad oktober 123,9%

Financieel dinsdag 14 november 2023

PNO Media had eind oktober een actuele dekkingsgraad van 123,9%, en een beleidsdekkingsgraad van 118,8%.

Bekijk bericht

Steeds minder beleggingen in fossiele brandstoffen

Beleggen maandag 13 november 2023

Bedrijven in de olie- en gassector legt PNO Media langs de meetlat om te onderzoeken …

Bekijk bericht

Is de pensioenpot leeg als ik stop met werken?

Opinie maandag 30 oktober 2023

Er zijn veel misverstanden over pensioen. Deze keer: krijgt u later nog wel pensioen of is …

Bekijk bericht