Bel ons op: 035 702 34 56

Uit dienst

Als uw dienstverband eindigt, meldt uw werkgever u bij ons af. U krijgt informatie van ons toegestuurd over waar u aan moet denken als u stopt met pensioen opbouwen bij ons.

Heeft u een nieuwe baan in dezelfde sector en blijft u pensioen opbouwen bij PNO Media? Dan blijft uw registratienummer hetzelfde, maar wijzigt uw pensioenregeling mogelijk wel. Gaat u met pensioen? Dan informeren wij u ruim van te voren over de mogelijkheden. Heeft uw nieuwe werkgever zijn pensioenregeling niet bij PNO Media ondergebracht? Dan moet u aan een aantal zaken denken.

1. Waardeoverdracht

Uw pensioenopbouw bij PNO Media stopt. Wat u al heeft opgebouwd, blijft bij ons staan en keren wij aan u uit als u met pensioen gaat. U kunt er ook voor kiezen het bij ons opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenregeling. Dit heet waardeoverdracht.

2. Klein pensioen

Is uw opgebouwde pensioen lager dan de wettelijke afkoopgrens (2024: € 592,51 per jaar)? Dan proberen wij uw kleine pensioen automatisch over te dragen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.

3. Vrijwillig voortzetten

Stopt u eerder dan 3 jaar voor uw 68ste met opbouwen van pensioen bij ons en biedt uw nieuwe werkgever u geen pensioenregeling aan? Dan kunt u uw deelname aan de pensioenregeling bij PNO Media vrijwillig voortzetten.

4. Partnerpensioen

Als u overlijdt tijdens uw dienstverband, dan ontvangt uw partner een uitkering van ons. Het partnerpensioen keren we uit zolang uw partner leeft. Na beëindiging van uw dienstverband is dit niet meer vanzelfsprekend. Daarom zetten wij dan een deel van uw ouderdomspensioen om in partnerpensioen. Zo blijven uw nabestaanden verzekerd van een uitkering na uw overlijden.

Afzien van uitruil ouderdomspensioen
Wilt u niet dat wij ouderdomspensioen omzetten in partnerpensioen? Dan kunt u afzien van uitruil van ouderdomspensioen. Dat regelt u in MijnPNO. Door af te zien van de uitruil van ouderdomspensioen is er bij uw overlijden na beëindiging van uw dienstverband geen of minder partnerpensioen verzekerd.
Hoeveel partnerpensioen uw partner precies ontvangt, vindt u op uw pensioenoverzicht in MijnPNO.

MijnPNO

Wat u kunt doen als er geen partnerpensioen verzekerd is.

Wat krijgen mijn nabestaanden?

Op MijnPNO ziet u hoeveel partner- en wezenpensioen uw nabestaanden ontvangen in geval u overlijdt. U ziet er ook of uw partner bij ons bekend is. 

MijnPNO

Het laatste nieuws

Belangrijk bericht: Mogelijk datalek bij leverancier door ransomware-aanval

Actueel donderdag 23 mei 2024

Recent is een leverancier van PNO Media het slachtoffer geworden van een ransomware-aanval. Hierdoor is mogelijk een datalek ontstaan. Dit …

Bekijk bericht

Vakantiegeld: Wat u kunt verwachten in 2024

Actueel woensdag 15 mei 2024

Met het oog op de zomer plannen velen van ons een welverdiende vakantie. U vraagt …

Bekijk bericht

Veel gedoe over pensioenleeftijd

Actueel woensdag 15 mei 2024

En dat snappen wij heel goed. Want de leeftijd waarop u AOW ontvangt van de …

Bekijk bericht

Praat mee over je pensioen in het VO

Verantwoordingsorgaan maandag 13 mei 2024

Wil jij de werknemers of gepensioneerden vertegenwoordigen in PNO Media en het gesprek aangaan met …

Bekijk bericht