Bel ons op: 035 702 34 56

Uniform Pensioenoverzicht

Bent u deelnemer in een pensioenregeling van PNO Media? Dan ontvangt u in juni uw uniform pensioenoverzicht (UPO). U vindt uw UPO in MijnPNO/Mijn documenten.

MijnPNO

We leggen u graag meer uit over dit overzicht.

Waar staat UPO voor?

UPO is de afkorting voor het uniform pensioenoverzicht. Als u pensioen opbouwt (of heeft opgebouwd) bij ons ontvangt u dit overzicht elk jaar digitaal of per post. 

Welke informatie staat er op mijn pensioenoverzicht?

U vindt er uw persoonlijke gegevens, eventuele partnergegevens, loon- en salarisinformatie, wanneer u bent begonnen met opbouwen en wat u kunt verwachten wanneer u met pensioen gaat. Daarnaast vindt u informatie over uw opbouw en wat uw partner en/of kinderen ontvangen als u overlijdt. Het uitgangspunt voor het UPO is uw situatie per 1 januari van dit jaar.

De gegevens kloppen niet, wat moet ik doen?

Op het UPO staan uw gegevens per 1 januari van dit jaar. Neem zo snel mogelijk contact op met uw werkgever als gegevens niet juist zijn. Wij krijgen uw gegevens van de werkgever door, het is dus belangrijk dat u aangeeft wat er niet klopt. Dan geeft uw werkgever de juiste informatie aan ons door en passen wij het aan.

Waarom zijn mijn pensioenleeftijd en AOW-leeftijd niet gelijk aan elkaar?

De overheid heeft in 2013 besloten de AOW-leeftijd van 65 jaar los te laten en jaarlijks in stappen te verhogen. De AOW-leeftijd is nu gekoppeld aan de levensverwachting in Nederland. Op welke leeftijd u AOW krijgt, hangt af van uw geboortedatum. Uw verwachte AOW-leeftijd kunt u checken op de website van de SVB. Ook de leeftijd waarop het werkgeverspensioen dat u nu opbouwt start, is omhooggegaan. Bij onze pensioenregelingen is deze leeftijd 68 jaar. U krijgt uw AOW en werkgeverspensioen dus niet meer automatisch op hetzelfde moment. Dat kan er voor zorgen dat u een periode een lager inkomen heeft dan u verwacht had. De overheid bepaalt vanaf welke leeftijd u AOW krijgt. Daarop heeft u geen invloed. De startdatum van uw pensioen bij PNO Media kunt u wel vervroegen of uitstellen. Zodat u die uitkering tegelijk krijgt met uw AOW en vervelende verrassingen misschien kunt voorkomen.

Waar heb ik mijn pensioenoverzicht voor nodig?

In dit document staan uw persoonlijke- en salarisgegevens. Het is belangrijk om te controleren of alles klopt. Daarnaast kan het zijn dat u de Factor A nodig heeft, deze vindt u ook in uw pensioenoverzicht. De Factor A is de hoogte van uw pensioenaangroei in één jaar. Als u een lijfrente heeft of aan pensioensparen doet heeft u de Factor A nodig bij de belastingaangifte. Tot slot is het altijd handig om goed op de hoogte te zijn van uw pensioenzaken.

Mijn partner staat niet op mijn pensioenoverzicht, hoe kan ik dit veranderen?

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap afgesloten in Nederland? Dan hoeft u niets te doen. Dit krijgen wij automatisch door van de gemeente en hoeft u niet apart aan ons door te geven. Ontbreken de gegevens toch? Neem dan contact met ons op. Als u samenwoont of gaat samenwonen dan is het belangrijk dat u dit zelf op tijd aan ons doorgeeft. Alleen dan krijgt uw partner na uw overlijden partnerpensioen van ons. Uw partner bij ons aanmelden doet u via MijnPNO. Wij registreren uw partner dan in onze administratie.

Actueel overzicht online

Het pensioenoverzicht dat u ontvangt, geeft de stand van uw pensioen per 1 januari, zoals de wet voorschrijft. Wilt u weten wat de gevolgen zijn voor uw pensioen van veranderingen na 1 januari van dit jaar? Of bent u benieuwd naar de actuele stand van uw pensioen? Ga dan naar MijnPNO en check uw pensioen. Doen!

Wat als het mee- of tegenzit?

  • Bouwt u pensioen bij ons op?
    Dan ziet u op uw pensioenoverzicht een inschatting van uw pensioen als er in de toekomst mee- of tegenvallers zijn. Dit wordt weergegeven in een plaatje bij het onderdeel ‘Wat als het mee- of tegenzit’. Ga voor meer informatie over de betekenis van de bedragen in het plaatje naar de pagina pensioenoverzicht.
  • Ontvangt u pensioen van ons?
    Dan ziet u op het pensioenoverzicht dat u van ons heeft ontvangen geen inschatting van uw pensioen bij mee- of tegenvallers. Die inschatting ziet u wel als u (al) uw pensioen(en) bekijkt op mijnpensioenoverzicht.nl.
    Wilt u meer weten over de bedragen op mijnpensioenoverzicht.nl? Ga naar de pagina gepensioneerdenoverzicht

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderdeel van het pensioenoverzicht? Bekijk dan de antwoorden op deze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Bent u op koers?

Het is goed om te weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd. Maar hoe weet u of dat genoeg is om later te leven zoals u voor ogen heeft? Doe de pensioencheck! Ga naar MijnPNO, log in met uw DigiD en check uw pensioen.

MijnPNO