Bel ons op: 035 702 34 56

Hoe werkt het?

Elk jaar bouwt u een stukje pensioen op over uw salaris van dat jaar. Daarvoor betalen u en uw werkgever maandelijks pensioenpremie. Alle pensioenpremies worden belegd. Vanaf uw 68ste krijgt u ouderdomspensioen van ons. De uitkering die u dan maandelijks ontvangt, hangt dus vooral af van de ingelegde premie en het behaalde rendement daarop.

Deze video legt het u uit

In deze video leggen we u uit hoe pensioen bij PNO Media eruitziet; welk rendement behalen we tegen welke kosten en wat is er behalve een inkomen voor later nog meer verzekerd.

Wat is er verzekerd?

Uw pensioenregeling bij PNO Media zorgt naast een pensioenuitkering voor later ook voor een verzekering voor partnerpensioen voor uw partner en wezenpensioen voor uw kinderen, als u overlijdt. Als u arbeidsongeschikt wordt, loopt uw pensioenopbouw meestal door. Uw werkgever krijgt premievrijstelling afhankelijk van uw mate van arbeidsongeschiktheid. Misschien heeft u bij arbeidsongeschiktheid recht op een aanvullend arbeidsongeschiktheidspensioen van PNO Media. 

Welke regeling heb ik?

Waarvoor u verzekerd bent, hangt af van de pensioenregeling waaraan u deelneemt. De pensioenregelingen van PNO Media onderscheiden zich op een aantal punten van elkaar. Zo bouwt u in de ene regeling meer pensioen op dan in de andere. Ook het partner- en wezenpensioen verschillen per regeling. Op MijnPNO vindt u de informatie over de regeling waaraan u meedoet en hoeveel pensioen u heeft bij PNO Media.

MijnPNO

Pensioen gaat veranderen in Nederland

Alle pensioenen moeten uiterlijk 1 januari 2028 zijn omgezet naar het nieuwe pensioenstelsel. Ook de pensioenregelingen van PNO Media worden aangepast. Dit is wat er verandert: 

 • uw pensioen wordt begrijpelijker en persoonlijker;
 • het wordt duidelijker hoeveel premie u en uw werkgever voor uw pensioen inleggen;
 • pensioen wordt meer afhankelijk van hoe het met de economie gaat;
 • het nabestaandenpensioen wordt eenvoudiger te begrijpen,

De video hieronder legt u uit waarom het pensioenstelsel aan vernieuwing toe is en wat de veranderingen zijn.

Meer weten?

Op deze website vindt u de meest actuele informatie over het nieuwe pensioenstelsel.

Veelgestelde vragen

 • Ik ga trouwen of heb een geregistreerd partnerschap. Moet ik mijn partner aanmelden?

  Nee. Als u trouwt of geregistreerde partners wordt, krijgt PNO Media automatisch bericht van de Basisregistratie Personen. Het is niet nodig ons te informeren.

   

  Let op. Als u gaat samenwonen moet u uw partner wel bij ons aanmelden. Meer informatie treft u hier. 

 • Ik ga samenwonen. Hoe kan ik mijn partner aanmelden?

  Partnerpensioen is een uitkering voor uw partner als u overlijdt. Om uw partner bij ons aan te melden, kunt u het formulier Aanmelden partner gebruiken. Ook een door uzelf opgestelde verklaring waarin staat dat u tenminste zes maanden een gemeenschappelijke huishouding voert, volstaat in dat geval.

  Neemt u deel aan de PNO DC Life Cycle regeling? Dan is een formulier niet nodig en kunt u uw partner aanmelden na inloggen op uw portaal in MijnPNO.

  Let op: als u trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen na uw pensioneren, dan heeft uw partner geen aanspraak op partnerpensioen. U hoeft u ons hierover dus niet te informeren.

 • Ik ga scheiden. Wat betekent dit voor mijn pensioen?

  Als u gaat scheiden houdt uw ex-partner recht op een deel van het opgebouwde partnerpensioen. Dit is ook het geval als bij ons bekend is dat u samenwoonde en u uw relatie beëindigt. Als sprake was van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, kan uw ex-partner ook aanspraak maken op een deel van uw opgebouwde ouderdomspensioen. Lees meer over scheiden en uw pensioen en wat u moet regelen op deze pagina.

 • Ik ga uit dienst. Kan ik mijn pensioenregeling voortzetten?

  Na beëindiging van uw dienstverband kunt u op eigen kosten pensioen blijven opbouwen. Dit heet vrijwillige voortzetting. Lees meer over de gevolgen voor uw pensioenopbouw als u uit dienst gaat in deze brochure.

 • Wanneer kan ik met pensioen?

  De standaard pensioenleeftijd bij PNO Media is 68 jaar. U kunt ervoor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Dat heeft gevolgen voor de hoogte van uw pensioenuitkering. Wilt u eerder of later met pensioen? Dan moet u dit minstens drie maanden voor uw gewenste pensioendatum schriftelijk aan ons doorgeven. Ook uw eventuele partner moet hiermee akkoord gaan. De financiële consequenties van deze keuzes kunt u uitrekenen met onze digitale pensioenplanners in MijnPNO. Uw AOW leeftijd vindt u op de website van Wijzer in geldzaken.

   

   

Bekijk alle vragen

Heeft u uw antwoord niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op

Contact opnemen Bel 035 702 34 56

Het laatste nieuws

Dekkingsgraad juni 121,0%

Financieel maandag 15 juli 2024

PNO Media had eind juni een actuele dekkingsgraad van 121,0%, en een beleidsdekkingsgraad van 119,3%.

Bekijk bericht

Let op als u van baan verandert terwijl u arbeidsongeschikt bent

Pensioentips dinsdag 9 juli 2024

Ook als u arbeidsongeschikt bent is het mogelijk om van baan te veranderen. Wel is …

Bekijk bericht

Samenwerken aan behoud van Aziatische natuur

Beleggen dinsdag 9 juli 2024

Duurzaamheid staat het rendement dat nodig is voor een goed pensioen wat ons betreft niet …

Bekijk bericht

PNO Media maakt gebruik van tijdelijke regels voor verhogen en verlagen van pensioenen

Financieel woensdag 26 juni 2024

Het is belangrijk dat uw pensioen zijn waarde behoudt. Daarvoor moeten de pensioenen zoveel mogelijk …

Bekijk bericht