Bel ons op: 035 702 34 56

Ik bouw pensioen op

Welkom bij PNO Media! Uw werkgever heeft uw pensioen bij een van onze regelingen ondergebracht. Onze pensioenregelingen verschillen op een aantal punten. Ga voor alle details over de regeling waaraan u meedoet en uw actuele pensioengegevens naar MijnPNO.

MijnPNO

Wijzigt uw situatie? Laat het ons weten

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie over bijvoorbeeld veranderen van baan, trouwen, scheiden of verhuizen. Bovendien hebben we op een rijtje gezet wanneer u in actie moet komen.

Wanneer in actie komen?

Wat krijg ik voor mijn inleg terug?

Sommige mensen denken dat ze minder pensioen krijgen, dan dat ze aan premie betalen. Met deze 1 Minute Masterclass maken we, voor eens en altijd, korte metten met dit verhaal.

Hoe zeker is mijn pensioen?

Lees meer over onze dekkingsgraad of bekijk deze brochure over de risico's die ervoor zorgen dat uw pensioen mogelijk lager wordt dan verwacht.

Brochure Hoe zeker is uw pensioen?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen rond uw pensioen? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief via MijnPNO.

Aanmelden nieuwsbrief

Relevante onderwerpen

Bijna met pensioen

Bijna met pensioen

Over ons

Over ons

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik met pensioen?

  De standaard pensioenleeftijd bij PNO Media is 68 jaar. U kunt ervoor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Dat heeft gevolgen voor de hoogte van uw pensioenuitkering. Wilt u eerder of later met pensioen? Dan moet u dit minstens drie maanden voor uw gewenste pensioendatum schriftelijk aan ons doorgeven. Ook uw eventuele partner moet hiermee akkoord gaan. De financiële consequenties van deze keuzes kunt u uitrekenen met onze digitale pensioenplanners in MijnPNO. Uw AOW leeftijd vindt u op de website van Wijzer in geldzaken.

   

   

 • Ik ga scheiden. Wat betekent dit voor mijn pensioen?

  Als u gaat scheiden houdt uw ex-partner recht op een deel van het opgebouwde partnerpensioen. Dit is ook het geval als bij ons bekend is dat u samenwoonde en u uw relatie beëindigt. Als sprake was van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, kan uw ex-partner ook aanspraak maken op een deel van uw opgebouwde ouderdomspensioen. Lees meer over scheiden en uw pensioen en wat u moet regelen op deze pagina.

 • Ik ga uit dienst. Kan ik mijn pensioenregeling voortzetten?

  Na beëindiging van uw dienstverband kunt u op eigen kosten pensioen blijven opbouwen. Dit heet vrijwillige voortzetting. Lees meer over de gevolgen voor uw pensioenopbouw als u uit dienst gaat in deze brochure.

 • Ik ga samenwonen. Hoe kan ik mijn partner aanmelden?

  Partnerpensioen is een uitkering voor uw partner als u overlijdt. Om uw partner bij ons aan te melden, kunt u het formulier Aanmelden partner gebruiken. Ook een door uzelf opgestelde verklaring waarin staat dat u tenminste zes maanden een gemeenschappelijke huishouding voert, volstaat in dat geval.

  Neemt u deel aan de PNO DC Life Cycle regeling? Dan is een formulier niet nodig en kunt u uw partner aanmelden na inloggen op uw portaal in MijnPNO.

  Let op: als u trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen na uw pensioneren, dan heeft uw partner geen aanspraak op partnerpensioen. U hoeft u ons hierover dus niet te informeren.

Bekijk alle vragen

Heeft u uw antwoord niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op

Contact opnemen Bel 035 702 34 56

Het laatste nieuws

Dekkingsgraad maart 117,3%

Financieel dinsdag 16 april 2024

PNO Media had eind maart een actuele dekkingsgraad van 117,3%, en een beleidsdekkingsgraad van 119,0%.

Bekijk bericht

Samen met u investeren in een groene toekomst

Beleggen woensdag 10 april 2024

Groene obligaties zijn leningen die bedrijven en overheden gebruiken om geld op te halen voor …

Bekijk bericht

Praat mee over je pensioen in het VO

Verantwoordingsorgaan woensdag 10 april 2024

Wil jij de werknemers of gepensioneerden vertegenwoordigen in PNO Media en het gesprek aangaan met …

Bekijk bericht

Blijf veilig: Hoe u oplichting kunt herkennen en voorkomen

Pensioentips woensdag 3 april 2024

In de digitale wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om waakzaam te zijn. …

Bekijk bericht