Ik bouw pensioen op

Welkom bij PNO Media! Uw werkgever heeft uw pensioen bij een van onze regelingen ondergebracht. Onze pensioenregelingen verschillen op een aantal punten. Ga voor alle details over de regeling waaraan u meedoet en uw actuele pensioengegevens naar MijnPNO.

Wijzigt uw situatie? Laat het ons weten

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie over bijvoorbeeld veranderen van baan, trouwen, scheiden of verhuizen. Bovendien hebben we op een rijtje gezet wanneer u in actie moet komen. 
Wanneer in actie komen?

Wat krijg ik voor mijn inleg terug?

Sommige mensen denken dat ze minder pensioen krijgen, dan dat ze aan premie betalen. Met deze 1 Minute Masterclass maken we, voor eens en altijd, korte metten met dit verhaal.

Hoe zeker is mijn pensioen?

Lees meer over onze dekkingsgraad of bekijk deze brochure over de risico's die ervoor zorgen dat uw pensioen mogelijk lager wordt dan verwacht.

Brochure Hoe zeker is uw pensioen?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen rond uw pensioen? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Relevante onderwerpen

Bijna met pensioen

Bijna met pensioen

Over ons

Over ons

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik met pensioen?

  De standaard pensioenleeftijd bij PNO Media is 68 jaar. U kunt ervoor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Dat heeft gevolgen voor de hoogte van uw pensioenuitkering. Wilt u eerder of later met pensioen? Dan moet u dit minstens drie maanden voor uw gewenste pensioendatum schriftelijk aan ons doorgeven. Ook uw eventuele partner moet hiermee akkoord gaan. De financiële consequenties van deze keuzes kunt u uitrekenen met onze digitale pensioenplanners in MijnPNO. Uw AOW leeftijd vindt u op de website van Wijzer in geldzaken.

   

   

 • Ik ga scheiden. Wat betekent dit voor mijn pensioen?

  Als u gaat scheiden houdt uw ex-partner recht op een deel van het opgebouwde partnerpensioen. Dit is ook het geval als bij ons bekend is dat u samenwoonde en u uw relatie beëindigt. Als sprake was van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, kan uw ex-partner ook aanspraak maken op een deel van uw opgebouwde ouderdomspensioen. Lees meer over scheiden en uw pensioen en wat u moet regelen op deze pagina.

 • Ik ga uit dienst. Kan ik mijn pensioenregeling voortzetten?

  Na beëindiging van uw dienstverband kunt u op eigen kosten pensioen blijven opbouwen. Dit heet vrijwillige voortzetting. Lees meer over de gevolgen voor uw pensioenopbouw als u uit dienst gaat in deze brochure.

 • Ik ga samenwonen. Hoe kan ik mijn partner aanmelden?

  Partnerpensioen is een uitkering voor uw partner als u overlijdt. Om uw partner bij ons aan te melden, kunt u het formulier Aanmelden partner gebruiken. Ook een door uzelf opgestelde verklaring waarin staat dat u tenminste zes maanden een gemeenschappelijke huishouding voert, volstaat in dat geval.

  Neemt u deel aan de PNO DC Life Cycle regeling? Dan is een formulier niet nodig en kunt u uw partner aanmelden na inloggen op uw portaal in MijnPNO.

  Let op: als u trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen na uw pensioneren, dan heeft uw partner geen aanspraak op partnerpensioen. U hoeft u ons hierover dus niet te informeren.

Bekijk alle vragen

Heeft u uw antwoord niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op

Contact opnemen Bel 035 702 34 56

Het laatste nieuws

Resultaten 1e kwartaal 2021

Financieel woensdag 12 mei 2021

De beleidsdekkingsgraad van pensioenfonds PNO Media is in het eerste kwartaal van 2021 gestegen van 90,4% naar 92,5%. Ook de …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad maart 102,7%

Financieel vrijdag 16 april 2021

PNO Media had eind maart een actuele dekkingsgraad van 102,7%, en een beleidsdekkingsgraad van 92,5%.

Bekijk bericht

Krijg ik een uitkering bij arbeidsongeschiktheid?

Actueel woensdag 14 april 2021

Als u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, blijft u bij ons …

Bekijk bericht

PNO Media actualiseert herstelplan

Financieel woensdag 7 april 2021

Omdat de beleidsdekkingsgraad van PNO Media eind 2020 lager was dan de vereiste dekkingsgraad, hebben …

Bekijk bericht