Trouwen of samenwonen
Als u gaat samenwonen bent u mogelijk niet meer de enige die van uw inkomen afhankelijk is. Daarom is het goed om na te denken over dit scenario: Wat als één van de inkomens onverwacht wegvalt. Dan is het fijn als u iets heeft geregeld zodat uw nabestaanden goed achterblijven. Daarvoor bestaat er partnerpensioen en wezenpensioen.
Trouwen of geregistreerd partnerschap
Als u trouwt of geregistreerde partners wordt, krijgt PNO Media automatisch bericht van de Basisregistratie Personen. Het is niet nodig ons te informeren.
Samenwonen? Laat het ons weten!
Als u samenwoont of gaat samenwonen, krijgt PNO Media daarvan geen bericht. Als u wilt dat uw partner na uw overlijden partnerpensioen ontvangt, moet u uw partner bij ons aanmelden. Dat doet u via MijnPNO.
Let op: als u trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen na uw pensioneren, dan kan uw partner geen aanspraak maken op partnerpensioen. U hoeft ons hierover dus niet te informeren.
Zo blijft er partnerpensioen verzekerd
Zolang u uw huidige dienstverband voortzet, blijft uw pensioenregeling zorgen voor een partner- en wezenpensioenuitkering voor uw nabestaanden in geval u overlijdt. Maar ook als u uit dienst of met pensioen gaat, kunt u ervoor zorgen dat er partnerpensioen verzekerd blijft. Bijvoorbeeld door een deel van het ouderdomspensioen uit te ruilen voor partnerpensioen. Hierdoor wordt het ouderdomspensioen wel lager. Bij PNO Media vindt deze uitruil standaard plaats bij uitdiensttreding en pensionering. Natuurlijk kunt u ook afzien van uitruil van ouderdomspensioen. Dat regelt u na beëindiging van uw dienstverband in MijnPNO.
Wat u kunt doen als er geen partnerpensioen verzekerd is.
Wat krijgen mijn nabestaanden?
Op MijnPNO ziet u hoeveel partner- en wezenpensioen uw nabestaanden ontvangen in geval u overlijdt. U ziet er ook of uw partner bij ons bekend is.