Dit zijn onze pensioenregelingen

Uw werkgever heeft uw pensioen bij een van onze regelingen ondergebracht. Onze pensioenregelingen verschillen op een aantal punten. Ga voor alle details over de regeling waaraan u meedoet en uw actuele pensioengegevens naar MijnPNO.

MijnPNO

Hieronder vindt u een korte uitleg van onze pensioenregelingen.

Middelloon (DB)

Bij een middelloonregeling is de uitkering op pensioendatum gebaseerd op de hoogte van het salaris dat u gemiddeld verdient tijdens uw loopbaan. Met een vaste opbouw bieden onze middelloonregelingen zo veel mogelijk zekerheid over de hoogte van het te behalen pensioen. Zo heeft u vandaag maximaal inzicht in uw inkomen straks. De premie die ervoor nodig is, passen we jaarlijks aan.

Bescherming tegen inflatie
Het is onze ambitie om het opgebouwde pensioen jaarlijks te verhogen met de stijging van de prijzen. Zo houdt pensioen zijn waarde. Of dat ook lukt, hangt af van de financiële positie van het fonds. Klik hier voor meer informatie over indexatie.

Middelloon met vaste premie (CDC)

Bij middelloon met vaste premie staat de premie vast en is de pensioenopbouw variabel. Elk jaar bekijken we opnieuw hoeveel pensioen we kunnen opbouwen voor de vaste premie. Als de kosten van pensioen toenemen, wordt de opbouw lager. Wordt pensioen goedkoper, dan neemt de opbouw toe. De totale premie staat echter vast, dus die kan nooit voor verrassingen zorgen. Ondanks de vaste premie is deze regeling wel een uitkeringsovereenkomst. Met de vaste premie wordt pensioen opgebouwd in een middelloonregeling. Hierdoor heeft u zo veel mogelijk zekerheid over de hoogte van uw pensioen en direct inzicht in uw inkomen straks. Dat biedt houvast.

Bescherming tegen inflatie
Het is onze ambitie om het opgebouwde pensioen jaarlijks te verhogen met de stijging van de prijzen. Zo houdt pensioen zijn waarde. Of dat ook lukt, hangt af van de financiële positie van het fonds. Klik hier voor meer informatie over indexatie.

PNO DC life cycle

Met PNO DC life cycle bouwt u een individueel pensioenkapitaal op in life cycles dat op pensioendatum wordt omgezet in levenslang ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen. Naarmate de pensioendatum dichterbij komt wordt het risico in de life cycles steeds minder. Het percentage belegd vermogen in aandelen neemt dus af naarmate de pensioendatum nadert. De regeling biedt collectieve voordelen. Door samen te beleggen en samen risico’s te delen. En omdat we geen winstoogmerk hebben, komt elke euro beleggingsrendement ten goede aan uw pensioen. 

Brochure PNO DC life cycle

PNO Netto Pensioenregeling (aanvullende regeling hogere inkomens)

  • Extra regeling voor salarissen boven € 128.810, gebaseerd op een premieregeling.

Meer informatie

 

Nieuwsbrief

Het laatste pensioennieuws ontvangen? Log in op MijnPNO en geef bij uw persoonlijke gegevens aan dat u onze e-nieuwsbrief wilt ontvangen.

MijnPNO

Uitleg bij uw pensioenregeling

Pensioen 1-2-3

Veelgestelde vragen

  • Waar kan ik zien hoe PNO Media presteert?

    Wij streven ernaar de dekkingsgraad iedere maand op de 11e werkdag te publiceren. In onze kwartaalberichten besteden we aandacht aan onze beleggingsresultaten.

  • Wanneer moet PNO Media de pensioenen verlagen?

    Het antwoord op deze vraag is op dit moment nog niet te geven. Er moet nog (overgangs-)wetgeving worden gemaakt voor de invoering van het nieuwe pensioenstelsel. Dat proces is in volle gang. Als we voor 2022 uitgaan van de huidige wetgeving, dan moet PNO Media de pensioenen in 2023 verlagen als de actuele dekkingsgraad op 31 december 2022 lager is dan circa 103%. Omdat PNO Media pensioenverlagingen over 10 jaar spreidt, zou bij een actuele dekkingsgraad van 93% een pensioenverlaging nodig zijn van ongeveer 1%.


    Benieuwd naar onze actuele dekkingsgraad? Bekijk onze financiële nieuwsberichten.

Bekijk alle vragen

Heeft u uw antwoord niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op

Contact opnemen Bel 035 702 34 56

Het laatste nieuws

Plasticvervuiling en voedselverspilling terugdringen via beleggingen

Beleggen dinsdag 28 november 2023

Plastic voedselverpakkingen spelen een belangrijke rol in de problemen met vervuiling en voedselverspilling. PNO Media gaat in gesprek met bedrijven …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad oktober 123,9%

Financieel dinsdag 14 november 2023

PNO Media had eind oktober een actuele dekkingsgraad van 123,9%, en een beleidsdekkingsgraad van 118,8%.

Bekijk bericht

Steeds minder beleggingen in fossiele brandstoffen

Beleggen maandag 13 november 2023

Bedrijven in de olie- en gassector legt PNO Media langs de meetlat om te onderzoeken …

Bekijk bericht

Is de pensioenpot leeg als ik stop met werken?

Opinie maandag 30 oktober 2023

Er zijn veel misverstanden over pensioen. Deze keer: krijgt u later nog wel pensioen of is …

Bekijk bericht