Bel ons op: 035 702 34 56

Dit zijn onze pensioenregelingen

Uw werkgever heeft uw pensioen bij een van onze regelingen ondergebracht. Onze pensioenregelingen verschillen op een aantal punten. Ga voor alle details over de regeling waaraan u meedoet en uw actuele pensioengegevens naar MijnPNO.

MijnPNO

Hieronder vindt u een korte uitleg van onze pensioenregelingen.

Middelloon (DB)

Bij een middelloonregeling is de uitkering op pensioendatum gebaseerd op de hoogte van het salaris dat u gemiddeld verdient tijdens uw loopbaan. Met een vaste opbouw bieden onze middelloonregelingen zo veel mogelijk zekerheid over de hoogte van het te behalen pensioen. Zo heeft u vandaag maximaal inzicht in uw inkomen straks. De premie die ervoor nodig is, passen we jaarlijks aan.

Bescherming tegen inflatie
Het is onze ambitie om het opgebouwde pensioen jaarlijks te verhogen met de stijging van de prijzen. Zo houdt pensioen zijn waarde. Of dat ook lukt, hangt af van de financiële positie van het fonds. Klik hier voor meer informatie over indexatie.

Middelloon met vaste premie (CDC)

Bij middelloon met vaste premie staat de premie vast en is de pensioenopbouw variabel. Elk jaar bekijken we opnieuw hoeveel pensioen we kunnen opbouwen voor de vaste premie. Als de kosten van pensioen toenemen, wordt de opbouw lager. Wordt pensioen goedkoper, dan neemt de opbouw toe. De totale premie staat echter vast, dus die kan nooit voor verrassingen zorgen. Ondanks de vaste premie is deze regeling wel een uitkeringsovereenkomst. Met de vaste premie wordt pensioen opgebouwd in een middelloonregeling. Hierdoor heeft u zo veel mogelijk zekerheid over de hoogte van uw pensioen en direct inzicht in uw inkomen straks. Dat biedt houvast.

Bescherming tegen inflatie
Het is onze ambitie om het opgebouwde pensioen jaarlijks te verhogen met de stijging van de prijzen. Zo houdt pensioen zijn waarde. Of dat ook lukt, hangt af van de financiële positie van het fonds. Klik hier voor meer informatie over indexatie.

PNO DC life cycle

Met PNO DC life cycle bouwt u een individueel pensioenkapitaal op in life cycles dat op pensioendatum wordt omgezet in levenslang ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen. Naarmate de pensioendatum dichterbij komt wordt het risico in de life cycles steeds minder. Het percentage belegd vermogen in aandelen neemt dus af naarmate de pensioendatum nadert. De regeling biedt collectieve voordelen. Door samen te beleggen en samen risico’s te delen. En omdat we geen winstoogmerk hebben, komt elke euro beleggingsrendement ten goede aan uw pensioen. 

Brochure PNO DC life cycle

PNO Netto Pensioenregeling (aanvullende regeling hogere inkomens)

  • Extra regeling voor salarissen boven € 137.800, gebaseerd op een premieregeling.

Meer informatie

Nieuwsbrief

Het laatste pensioennieuws ontvangen? Log in op MijnPNO en geef bij uw persoonlijke gegevens aan dat u onze e-nieuwsbrief wilt ontvangen.

MijnPNO

Uitleg bij uw pensioenregeling

Pensioen 1-2-3

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Heeft u uw antwoord niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op

Contact opnemen Bel 035 702 34 56

Het laatste nieuws

Belangrijk bericht: Mogelijk datalek bij leverancier door ransomware-aanval

Actueel donderdag 23 mei 2024

Recent is een leverancier van PNO Media het slachtoffer geworden van een ransomware-aanval. Hierdoor is mogelijk een datalek ontstaan. Dit …

Bekijk bericht

Vakantiegeld: Wat u kunt verwachten in 2024

Actueel woensdag 15 mei 2024

Met het oog op de zomer plannen velen van ons een welverdiende vakantie. U vraagt …

Bekijk bericht

Veel gedoe over pensioenleeftijd

Actueel woensdag 15 mei 2024

En dat snappen wij heel goed. Want de leeftijd waarop u AOW ontvangt van de …

Bekijk bericht

Praat mee over je pensioen in het VO

Verantwoordingsorgaan maandag 13 mei 2024

Wil jij de werknemers of gepensioneerden vertegenwoordigen in PNO Media en het gesprek aangaan met …

Bekijk bericht