Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

"Ik kan beter zelf sparen voor mijn pensioen"

Beleggen woensdag 22 februari 2023

Die opmerking horen wij vaak. Maar wat niet iedereen weet is dat u veel meer risico loopt als u zelf spaart voor uw pensioen. En dat u in die situatie zelf moet zorgen voor een inkomensverzekering ingeval van arbeidsongeschiktheid en overlijden. Dat is duur, maar in uw pensioenregeling meestal collectief geregeld.

Ook is het maar de vraag of uw een hoger rendement haalt als u zelf uw pensioenpremie belegt.

Gemiddeld 5,5% rendement

Vorig jaar haalden wij een negatief beleggingsrendement van -17%. Dat is een voorlopig cijfer omdat nog niet alle gegevens over 2022 binnen zijn. Maar zou u zich voldoende kunnen beschermen tegen zo'n slecht beleggingsjaar? Bij een pensioenfonds beleggen we over een langere periode en smeren we mee- en tegenvallers uit over meerdere jaren. Over de afgelopen 10 jaar behaalde PNO Media een gemiddeld rendement van 5,5% per jaar. Dat is veel meer dan u krijgt als u uw geld op de bank zet, zelfs met een stijgende rente. 

Ruim 6,6 miljard euro vermogen

Uw pensioenpremie op de bank zetten om zelf te sparen, levert u dus een veel lager pensioen op. Bovendien konden we de pensioenen de afgelopen 6 maanden verhogen met in totaal 16%. Zeker in tijden zoals nu waarin tal van zaken duurder worden, is dat belangrijk. Al kan het natuurlijk altijd beter, toch is het niet gemakkelijk om zelf uw pensioenpremie te beleggen en een goed rendement te behalen. Realiseer u dat van het vermogen van PNO Media van 6,6 miljard euro een kwart uit premies komt en driekwart uit beleggen. Dat is veel geld. Het betekent ook dat wie vandaag met pensioen gaat, nog steeds zijn of haar pensioeninleg dubbel en dwars terugkrijgt.

Hoeveel pensioen heeft u opgebouwd?

Wilt u weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij PNO Media? Check dan uw actuele pensioen op MijnPNO. Wilt u weten hoeveel pensioen en AOW u bij uw huidige en vorige werkgevers heeft opgebouwd? Dat kunt u checken op mijnpensioenoverzicht.nl.

Let op: Op beide websites heeft u DigiD nodig om in te loggen.

Naar het overzicht