Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Tips voor uw belastingaangifte 2022

Pensioentips woensdag 8 maart 2023

Tot 1 mei kunt u belastingaangifte doen over 2022. U doet dit online op de website van de Belastingdienst. U heeft uw DigiD nodig om in te loggen. En als u toch uw DigiD bij de hand heeft, check dan meteen ook even uw pensioen op MijnPNO.

MijnPNO

Ontvangt u een pensioenuitkering van ons?

Voor uw aangifte over 2022 heeft de Belastingdienst de meeste bedragen al voor u ingevuld. Heel gemakkelijk, maar het is goed om de bedragen te controleren. Dan heeft u uw jaaropgave over 2022 nodig. Uw jaaropgave kunt u bekijken via MijnPNO, uw persoonlijke pensioenportal bij PNO Media. U heeft uw DigiD nodig om in te loggen. Ontdek hier de voordelen van zelf regelen via MijnPNO.

Bouwt u pensioen bij ons op?

Bouwt u extra pensioen op via banksparen of lijfrente? Dan kunt u het bedrag dat u hiervoor betaalt aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. De factor A geeft aan hoeveel pensioen u heeft opgebouwd in het jaar ervoor. U vindt de factor A op uw pensioenoverzicht 2022. U heeft dit overzicht vorig jaar van ons ontvangen. U kunt uw pensioenoverzicht ook bekijken op MijnPNO. Inloggen doet u met uw DigiD.

Zo toont u uw fiscaal pensioentekort aan

De premie die u betaalt voor banksparen of een lijfrenteverzekering aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting kan alleen als u kunt aantonen dat u in 2021 een fiscaal pensioentekort had. Deze ‘fiscale jaarruimte’ is het verschil tussen het bedrag dat u wettelijk maximaal aan pensioen mag opbouwen met fiscaal voordeel en het bedrag dat u daadwerkelijk heeft opgebouwd. De berekening van de fiscale jaarruimte is best lastig. Om u te helpen, heeft de Belastingdienst een hulpmiddel

Krijg meteen inzicht in uw pensioen!

Met uw DigiD kunt u gemakkelijk meteen even uw pensioen checken. Wilt u weten hoeveel pensioen u tot nu toe heeft opgebouwd bij PNO Media? Ga dan naar MijnPNO/Mijn pensioen. Wilt u inzicht in uw totale inkomen na uw pensioneren? Al uw opgebouwde pensioenen en AOW vindt u op mijnpensioenoverzicht.nl. Ook om in te loggen op die website heeft u uw DigiD nodig.

 

Naar het overzicht