Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Tips voor uw belastingaangifte 2022

Pensioentips woensdag 8 maart 2023

Tot 1 mei kunt u belastingaangifte doen over 2022. U doet dit online op de website van de Belastingdienst. U heeft uw DigiD nodig om in te loggen. En als u toch uw DigiD bij de hand heeft, check dan meteen ook even uw pensioen op MijnPNO.

MijnPNO

Ontvangt u een pensioenuitkering van ons?

Voor uw aangifte over 2022 heeft de Belastingdienst de meeste bedragen al voor u ingevuld. Heel gemakkelijk, maar het is goed om de bedragen te controleren. Dan heeft u uw jaaropgave over 2022 nodig. Uw jaaropgave kunt u bekijken via MijnPNO, uw persoonlijke pensioenportal bij PNO Media. U heeft uw DigiD nodig om in te loggen. Ontdek hier de voordelen van zelf regelen via MijnPNO.

Bouwt u pensioen bij ons op?

Bouwt u extra pensioen op via banksparen of lijfrente? Dan kunt u het bedrag dat u hiervoor betaalt aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. De factor A geeft aan hoeveel pensioen u heeft opgebouwd in het jaar ervoor. U vindt de factor A op uw pensioenoverzicht 2022. U heeft dit overzicht vorig jaar van ons ontvangen. U kunt uw pensioenoverzicht ook bekijken op MijnPNO. Inloggen doet u met uw DigiD.

Zo toont u uw fiscaal pensioentekort aan

De premie die u betaalt voor banksparen of een lijfrenteverzekering aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting kan alleen als u kunt aantonen dat u in 2021 een fiscaal pensioentekort had. Deze ‘fiscale jaarruimte’ is het verschil tussen het bedrag dat u wettelijk maximaal aan pensioen mag opbouwen met fiscaal voordeel en het bedrag dat u daadwerkelijk heeft opgebouwd. De berekening van de fiscale jaarruimte is best lastig. Om u te helpen, heeft de Belastingdienst een hulpmiddel

Krijg meteen inzicht in uw pensioen!

Met uw DigiD kunt u gemakkelijk meteen even uw pensioen checken. Wilt u weten hoeveel pensioen u tot nu toe heeft opgebouwd bij PNO Media? Ga dan naar MijnPNO/Mijn pensioen. Wilt u inzicht in uw totale inkomen na uw pensioneren? Al uw opgebouwde pensioenen en AOW vindt u op mijnpensioenoverzicht.nl. Ook om in te loggen op die website heeft u uw DigiD nodig.

 

Naar het overzicht