Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Pensioen: krijg je minder dan je inlegt?

Opinie woensdag 5 april 2023

Ongeveer een derde van het pensioen dat je krijgt, bestaat uit de pensioenpremie die jij en je werkgever betalen. De rest komt uit rendement.

Bij jong en oud bestaat het beeld dat zij hun betaalde pensioengeld niet terugkrijgen. Dat klopt niet. Elke euro pensioen die we nu uitkeren bestaat voor ongeveer de helft tot twee derde uit beleggingsrendement.

Gemiddeld 5% rendement per jaar

Het grootste deel van je pensioen komt uit rendement omdat we je pensioenpremie beleggen. Over de afgelopen 10 jaar behaalden we een gemiddeld rendement van zo’n 5% per jaar. Dat is inclusief vorig jaar toen wij een negatief resultaat hadden op onze beleggingen van -17%. De komende jaren zullen de rendementen naar verwachting herstellen, zodat ook de jongeren van nu meer terugkrijgen dan de premie die zij betalen.

Verzekerd van inkomen als er iets gebeurt

Door deel te nemen aan een pensioenregeling bij PNO Media ben je bovendien verzekerd van een uitkering voor jou en je gezin als er iets gebeurt. Een verzekering voor arbeidsongeschiktheid en een nabestaandenuitkering is duur als je die zelf moet afsluiten, maar in je pensioenregeling meestal collectief geregeld.

Check je pensioen

Misschien is het voor jou belangrijker om te weten hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd en of dat genoeg is. Dat kun je gemakkelijk online checken via MijnPNO (inloggen met DigiD). Wil je juist weten wanneer je iets moet doen aan je pensioen? Dat kun je checken via deze website.

Naar het overzicht