Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Praat mee over je pensioen in het VO

Verantwoordingsorgaan maandag 13 mei 2024

Wil jij de werknemers of gepensioneerden vertegenwoordigen in PNO Media en het gesprek aangaan met het bestuur? Dat kan! Na 4 jaar maakt het huidige verantwoordingsorgaan plaats voor 13 nieuwe leden. Iets voor jou? Denk er eens over na. Of - beter nog - stel je nu meteen verkiesbaar!

In september van dit jaar zijn de verkiezingen voor het nieuwe verantwoordingsorgaan (VO) en op 1 november treedt het nieuwe VO aan. Vanaf nu kun je je kandidaat stellen. Noteer deze data alvast in je agenda! Je kunt zo invloed uitoefenen op beleid en beslissingen van het bestuur.

Het VO is een afspiegeling van het fonds

De VO-verkiezingen betekenen kansen voor nieuwe kandidaten. Niet alleen voor de rekenaars, de cijferliefhebbers, maar ook voor de communicatieminnaars, teambuilders, organisatiekenners en vergadertijgers. Het VO is een podium voor mannen en vrouwen van diverse leeftijden en met allerlei achtergronden. We hebben het liefst een VO dat een afspiegeling is van het pensioenfonds. Geen pensioenkennis, maar wel interesse? Geen probleem, je krijgt een pensioenopleiding!

Redenen om je straks verkiesbaar te stellen

Als lid van het VO kun je adviseren bij toekomstige beleidskeuzes. En achteraf wil je als VO-lid weten van het bestuur waarom het bepaalde beleidsbeslissingen nam. Het bestuur van PNO Media moet zich ‘’verantwoorden’’ aan iedereen met een pensioen bij het fonds. Zo houdt het VO het bestuur scherp. Daarbij heeft ieder lid binnen het VO een eigen motivatie om zich in te zetten voor werknemers, werkgevers of gepensioneerden.

Pensioenhervorming heeft gevolgen voor iedereen

Het pensioenstelsel in Nederland gaat veranderen. De voorbereidingen hiervoor zijn bij PNO Media al in volle gang. Er moeten belangrijke beslissingen genomen worden. Zowel over de pensioenopbouw van werknemers als over de uitkeringen van gepensioneerden. Het is een belangrijke taak van het VO om te zorgen dat de belangen van de verschillende groepen (werknemers, werkgevers, gepensioneerden) goed worden afgewogen.

Stel je kandidaat!

Bij PNO Media draait het om een enorme som geld (wel 7 miljard euro) waarvan de huidige en toekomstige pensioenen van alle mensen in de digitale en creatieve sector betaald moeten worden. Het bestuur van het fonds regelt dit en zorgt dat dat goed gaat. Het VO kijkt kritisch over de schouder mee en let erop of de belangen van jong en oud eerlijk worden afgewogen. Is die verantwoordelijke taak iets voor jou of heb je belangstelling? Kijk dan op onze website voor meer informatie over het VO.

Via de website en onze maandelijkse e-nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de VO-verkiezingen. Houd de website daarom in de gaten en meld je via MijnPNO aan voor onze nieuwsbrief. Zo mis je niks.

Wil jij je kandidaat stellen? Kom dan nu in actie!

Ik stel mij verkiesbaar

Naar het overzicht