Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Belangrijk bericht: Mogelijk datalek bij leverancier door ransomware-aanval

Actueel donderdag 23 mei 2024

Recent is een leverancier van PNO Media het slachtoffer geworden van een ransomware-aanval. Hierdoor is mogelijk een datalek ontstaan. Dit betekent dat ook de gegevens van mensen met een pensioen bij PNO Media getroffen kunnen zijn.

We hebben deze situatie gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat is er gebeurd?

De systemen van de leverancier van PNO Media zijn tussen 5 en 17 mei geraakt door een aanval van cybercriminelen met ransomware.

  • Ransomware is een type schadelijke software (malware) dat bestanden versleutelt waarmee cybercriminelen zichzelf toegang verschaffen tot de data van de klanten van de leverancier.
  • In dit geval hebben cybercriminelen systemen versleuteld en data ontvreemd. De kans bestaat dat ook persoonsgegevens van pensioendeelnemers van PNO Media zijn gelekt.
  • Op 17 mei werd het beveiligingsincident kenbaar voor de leverancier die direct daarna externe cyber security experts in de hand heeft genomen.

Onze maatregelen

Wij nemen deze situatie zeer serieus en werken samen met de getroffen leverancier om zo snel mogelijk inzicht te krijgen in de impact van het datalek.

  • Het is op dit moment niet bekend of er data van PNO Media is ontvreemd. Wij informeren u persoonlijk als vaststaat dat uw persoonsgegevens zijn gelekt.
  • De cybercriminelen hebben op dit moment geen toegang meer tot de systemen van de leverancier.
  • De leverancier bereidt aangifte voor bij de politie.

Onze leverancier en wij betreuren deze situatie en zetten alles op alles om de impact ervan zo veel mogelijk te beperken. Toch begrijpen wij dat deze situatie verontrustend kan zijn en houden u via de website op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op. Wij zullen met de informatie waarover wij nu beschikken, proberen uw vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden.

Naar het overzicht