Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Uniform pensioenoverzicht 2024: Wat u moet weten

Pensioentips woensdag 29 mei 2024

In juni krijgen alle mensen die pensioen opbouwen bij ons of al pensioen ontvangen hun uniform pensioenoverzicht (UPO). U kunt uw UPO vinden in ‘mijn documenten’ op MijnPNO of in uw brievenbus. 

Wij helpen u om uw UPO beter te begrijpen.

Welke informatie staat er op mijn pensioenoverzicht?

Op uw UPO vindt u belangrijke gegevens:

  • Persoonlijke gegevens: zoals uw naam, geboortedatum en partnergegevens.
  • Loon- en salarisinformatie: het salaris waarop uw pensioen is gebaseerd.
  • Pensioenopbouw: wanneer u bent begonnen met pensioen opbouwen en wat u kunt verwachten bij pensionering.
  • Partner- en nabestaandenpensioen: wat uw partner en/of kinderen ontvangen als u overlijdt.
  • Stand per 1 januari: alle gegevens zijn gebaseerd op uw situatie per 1 januari van dit jaar.

De gegevens kloppen niet, wat moet ik doen?

Klopt er iets niet op uw UPO? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw werkgever. Wij krijgen uw gegevens van uw werkgever. Zodra wij de juiste informatie ontvangen, passen wij het aan.

Waarom zie ik mijn pensioen op 2 verschillende leeftijden?

Sinds 2013 heeft de overheid de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Dit betekent dat de AOW-leeftijd jaarlijks kan stijgen. De AOW-leeftijd hangt af van uw geboortedatum en kunt u controleren op de website van de SVB. Bij PNO Media is de standaard pensioenleeftijd 68 jaar. Dit kan betekenen dat u een periode een lager inkomen heeft als uw AOW-leeftijd en pensioenleeftijd niet samenvallen. U kunt de startdatum van uw pensioen bij PNO Media vervroegen om deze aan te laten sluiten op uw AOW. Uw pensioen bij PNO Media wordt daardoor wel lager.

Mijn partner staat niet op mijn pensioenoverzicht; hoe kan ik dit veranderen?

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap in Nederland? Dan hoeft u niets te doen. Deze informatie krijgen wij automatisch door van de gemeente. Ontbreken de gegevens toch? Neem dan contact met ons op. Woont u samen of gaat u samenwonen, dan moet u dit zelf tijdig doorgeven via MijnPNO zodat uw partner recht heeft op partnerpensioen na uw overlijden.

Wat als het mee- of tegenzit?

Bouwt u pensioen op bij ons? Uw pensioenoverzicht bevat een inschatting van uw pensioen bij mogelijke mee- of tegenvallers in de toekomst. Dit ziet u in een grafiek bij het onderdeel 'Wat als het mee- of tegenzit'. Voor meer details kunt u onze website raadplegen.
Ontvangt u pensioen van ons? Als u al pensioen ontvangt, ziet u deze inschatting niet op het UPO. U kunt deze informatie wel vinden op mijnpensioenoverzicht.nl. Meer weten over de bedragen? Lees dan verder op onze website.

Bent u op koers?

Het is belangrijk om te weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd en of dit voldoende is voor uw toekomstige plannen. Ga naar MijnPNO en doe de pensioencheck! Log in met uw DigiD, krijg direct inzicht in uw pensioensituatie en neem actie waar nodig. 

Of neem contact met ons op voor een pensioengesprek!

 

Naar het overzicht