Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Let op als u van baan verandert terwijl u arbeidsongeschikt bent

Pensioentips dinsdag 9 juli 2024

Ook als u arbeidsongeschikt bent is het mogelijk om van baan te veranderen. Wel is het dan belangrijk dat u weet wat de gevolgen zijn voor het arbeidsongeschiktheidspensioen en de voortzetting van de pensioenopbouw.

Wat is arbeidsongeschiktheidspensioen?

Arbeidsongeschiktheidspensioen is een uitkering voor mensen die niet meer volledig kunnen werken door ziekte of een ongeluk. Ook bij PNO Media kunt u verzekerd zijn voor het risico voor arbeidsongeschiktheid. Check uw pensioenoverzicht op MijnPNO voor welke financiële ondersteuning u krijgt bij arbeidsongeschiktheid.

Bescherming van arbeidsongeschikte werknemers

Pensioenfondsen hebben onderling afspraken gemaakt om arbeidsongeschikte werknemers bij een overstap naar een andere pensioenregeling te beschermen. Bijvoorbeeld vanwege een nieuwe baan. De afspraken zorgen ervoor dat pensioenrechten niet verloren gaan na zo'n overstap. Hoe dat zit, leggen we hierna uit.

Waar heeft u recht op als u van baan verandert, terwijl u op de eerste ziektedag deelnemer was in een pensioenregeling bij ons met een verzekering voor arbeidsongeschiktheid?

  1. Verzekering van arbeidsongeschiktheidspensioen:
    U blijft dan van PNO Media uw arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangen. Ook als u vanwege een nieuwe baan overstapt naar een andere pensioenregeling. Verandert er daarna iets in de mate van uw arbeidsongeschiktheid (toename of afname), dan past PNO Media het arbeidsongeschiktheidspensioen dat u van ons ontvangt aan. Ook als u door uw nieuwe baan in een nieuwe pensioenregeling deelneemt.
  2. Premievrije voortzetting van pensioenopbouw:
    U blijft bij PNO Media pensioen opbouwen. Ook als u vanwege een nieuwe baan overstapt naar een andere pensioenregeling. PNO Media betaalt dan de premie tot het percentage van arbeidsongeschiktheid op het moment dat uw dienstverband (en uw deelname aan onze pensioenregeling) eindigde.
    Als de mate van uw arbeidsongeschiktheid na uitdiensttreding lager wordt, dan verlaagt PNO Media ook de premievrije opbouw van uw pensioen.
    Neemt de mate van uw arbeidsongeschiktheid na uitdiensttreding toe, dan verhoogt PNO Media de premievrije pensioenopbouw niet. Bouwt u pensioen op via uw nieuwe werkgever? Dan zal de uitvoerder van die pensioenregeling dit dekken.

Met deze regels zorgen pensioenfondsen zoals PNO Media er samen voor dat werknemers de best mogelijke bescherming krijgen bij volledige of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Ook bij een overstap naar een andere pensioenregeling vanwege een nieuwe baan.

Neem voor meer informatie contact met ons op of kijk op onze website.

Naar het overzicht