Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Hoeveel eerder wil jij met pensioen?

Pensioentips vrijdag 14 mei 2021

Dat de AOW-leeftijd stijgt weet je waarschijnlijk al. In 2021 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 4 maanden. In 2022 en 2023 stijgt die leeftijd elk jaar met 3 maanden en komt in 2024 uit op 67 jaar.

De AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting. Na 2026 zal de AOW-leeftijd niet 1 jaar stijgen per jaar dat we langer leven, maar 8 maanden.

  • In 2022 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 7 maanden.
  • In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden.
  • In 2024, 2025 en 2026 is de AOW-leeftijd 67 jaar.

Deze rekenhulp rekent jouw verwachte AOW-leeftijd uit.

Langer doorwerken?

Dat betekent niet automatisch dat je langer moet doorwerken. AOW is slechts één van de drie onderdelen waaruit jouw inkomen na je pensioneren is opgebouwd. Als jij zorgt dat je in de andere ‘potjes’ genoeg geld hebt zitten, dan kun je misschien al met pensioen voordat je de AOW gerechtigde leeftijd hebt bereikt.

Wat zijn die andere potjes dan?

Naast de AOW bestaat je inkomen op je oude dag uit het aanvullend ouderdomspensioen en opgebouwd eigen vermogen. Het ouderdomspensioen bouw je automatisch op als jij voor een werkgever werkt met een pensioenregeling. Eigen vermogen is het geld dat je zelf hebt gespaard.

En als ik eerder met pensioen wil?

Als je van plan bent om door te werken totdat je AOW krijgt, check dan of ook je ouderdomspensioen op die datum ingaat. Mocht je al met pensioen willen voordat je AOW ontvangt, blik dan eens vooruit op je eigen situatie. Kun je de jaren totdat je AOW krijgt met jouw ouderdomspensioen en eigen vermogen overbruggen?

Je totale te verwachten pensioen kun je heel makkelijk checken op mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Naar het overzicht