Ga naar Op Koers

Ligt u op schema met uw pensioenopbouw?

Check het nu!

Nieuwsbrief

Het laatste pensioennieuws ontvangen? Log in op MijnPNO en geef bij uw persoonlijke gegevens aan dat u onze e-nieuwsbrief wilt ontvangen. 

Direct naar MijnPNO

U krijgt uw vakantiegeld maandelijks

Actueel woensdag 19 mei 2021

Bent u pensioengerechtigd en krijgt u pensioen van ons? Dan is het goed om te weten dat u uw vakantiegeld niet in één keer krijgt uitgekeerd. U ontvangt iedere maand van ons een deel van uw vakantiegeld bij uw pensioenuitkering.

Wel vakantiegeld bij uw AOW

De meeste mensen die werken krijgen hun vakantiegeld per jaar in één keer uitbetaald bij hun salaris. Meestal gebeurt dat in de maand mei. Krijgt u AOW van de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan ontvangt u in mei vakantiegeld van de SVB.

Andere fondsen keren wel in 1 keer uit

Feitelijk is het bij vakantiegeld zo dat er elke maand wat van uw pensioengeld wordt ingehouden. Door dat spaarsysteem ontstaat een potje dat meestal in mei wordt uitgekeerd. Dat noemen we vakantiegeld. Het ene pensioenfonds maakt dat spaarpotje wel en de andere - zoals PNO Media - niet. Bij ons is daarom de maandelijkse pensioenuitkering iets hoger.

Vakantiegeld in 1 keer in mei is een leuke verrassing, maar in feite een sigaar uit eigen doos. En administratief is het lastiger uit te voeren waardoor het tot hogere kosten leidt. PNO Media kiest om die redenen niet voor vakantiegeld in 1 keer.

Naar het overzicht