Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

U krijgt uw vakantiegeld maandelijks

Actueel woensdag 10 mei 2023

Bent u pensioengerechtigd en krijgt u pensioen van ons? Dan is het goed om te weten dat u geen vakantiegeld krijgt uitgekeerd. U ontvangt iedere maand van ons een twaalfde deel van uw jaarbedrag als pensioenuitkering.

Wel vakantiegeld bij uw AOW

De meeste mensen die werken krijgen hun vakantiegeld per jaar in één keer uitbetaald bij hun salaris. Meestal gebeurt dat in de maand mei. Krijgt u AOW van de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan ontvangt u in mei vakantiegeld van de SVB.

Andere fondsen keren wel in 1 keer uit

Feitelijk is het bij vakantiegeld zo dat er elke maand wat van uw pensioengeld wordt ingehouden. Door dat spaarsysteem ontstaat een potje dat meestal in mei wordt uitgekeerd. Dat noemen we vakantiegeld. Het ene pensioenfonds maakt dat spaarpotje wel en de andere - zoals PNO Media - niet. Bij ons is daarom de maandelijkse pensioenuitkering iets hoger.

Vakantiegeld in 1 keer in mei is een leuke verrassing, maar in feite een sigaar uit eigen doos. En administratief is het lastiger uit te voeren waardoor het tot hogere kosten leidt. PNO Media kiest om die redenen niet voor vakantiegeld in 1 keer.

Op deze data keren wij elke maand de pensioenen uit.

 

Naar het overzicht