Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Bent u voorbereid op het nieuwe pensioenstelsel?

Actueel woensdag 30 juni 2021

Bijna de helft van de werkgevers weet nog niet goed wat het nieuwe pensioenstelsel inhoudt. Daardoor weten ze vaak ook niet dat ze zelf in actie moeten komen. PNO Media helpt aangesloten werkgevers en de sociale partners graag.

Marktonderzoekbureau Ipsos onderzocht onder 250 werkgevers hun kennis over het nieuwe pensioenstelsel.

Veel werkgevers nog niet goed voorbereid

Het Nederlandse pensioenstelsel wijzigt. Werkgevers moeten uiterlijk 1 januari 2027 zijn overgestapt op een pensioenregeling die voldoet aan de eisen van het nieuwe pensioenstelsel. Het overgrote deel van de bestaande pensioenregelingen is daarna niet langer toegestaan. Maar 12% van de werkgevers uit het Ipsos-onderzoek weet nog helemaal niet wat het pensioenakkoord is. En 34% heeft er wel van gehoord, maar weet niet wat er in staat. Het gevaar is dat werkgevers daardoor in tijdnood kunnen komen.

Sociale partners spelen een belangrijke rol

Alle pensioenregelingen bij pensioenfonds PNO Media worden aangepast. Pensioen is een arbeidsvoorwaardelijke toezegging waarover werkgevers en werknemers afspraken moeten maken. Daarom spelen de betrokken sociale partners - werkgevers(verenigingen) en vakbonden - een belangrijke rol bij de invulling en uitwerking van het pensioenakkoord. Werkgevers zullen die besluiten in de meeste gevallen moeten volgen. Belangrijk dus dat u goed op de hoogte bent.

Wij helpen u graag

Bent u al voorbereid? Het is verstandig om na te denken over welke richting u op wilt met uw pensioenregeling bij PNO Media. Verdiept u zich in de nieuwe regelingen en laat u voorlichten over complexe onderwerpen als solidariteit, pensioenambitie en het compensatievraagstuk. Wij helpen u graag op weg om samen - zorgvuldig en op tijd - de beste pensioenoplossing voor werkgevers en werknemers in de creatieve en digitale sector te kiezen. Meer over het proces en de tijdlijnen leest u hier.

Volg onze nieuwsbrieven en webinars

Om u te begeleiden in dit proces, organiseert PNO Media (online) bijeenkomsten en staan we u persoonlijk te woord. Ook versturen wij de komende tijd speciale 'pensioenstelsel nieuwsbrieven' om u op de hoogte te houden van de actualiteit en u uit te nodigen voor kennissessies. Zo bent u straks goed voorbereid. Wilt u dit nieuws in uw mailbox ontvangen? Stuur ons een e-mail o.v.v. Nieuwsbrief Pensioenstelsel.

(Bent u als werkgever bij ons aangesloten? Dan ontvangt u vanaf juli 2021 automatisch deze nieuwsbrief).

Naar het overzicht