Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Wat weet u over het nieuwe pensioenstelsel?

Actueel donderdag 9 december 2021

Helft werkgevers redelijk op de hoogte

Bijna twee op de vijf werkgevers (38%) heeft het idee matig tot niet op de hoogte te zijn van de stappen die ze moeten zetten op weg naar een nieuw pensioenstelsel. Dat blijkt uit onderzoek onder onze aangesloten werkgevers. De helft van de werkgevers heeft het idee dat ze redelijk op de hoogte zijn. Slechts een klein deel van de werkgevers (12%) heeft het gevoel goed op de hoogte te zijn.

Werkgevers verwachten concrete informatie

Werkgevers gaven in het onderzoek aan dat ze van ons heldere en concrete informatie verwachten over het nieuwe pensioenstelsel. Ook is behoefte aan een overzicht van de te nemen stappen. Daar zullen we voor zorgen. Het is belangrijk dat u zich op tijd voorbereidt. PNO Media wil liefst al per 1 januari 2026 (dus een jaar eerder dan de uiterlijke wettelijke datum) overstappen op een pensioenregeling die voldoet aan de eisen van het nieuwe pensioenstelsel. 

Driekwart van de werkgevers heeft vertrouwen in ons

Wij vroegen de werkgevers ook hoeveel vertrouwen zij hebben in het Nederlands pensioenstelsel. 43% van de werkgevers heeft redelijk tot veel vertrouwen. Dat is meer dan twee jaar geleden, toen maar 33% vertrouwen had in ons pensioenstelsel. In PNO Media hebben de bij ons aangesloten werkgevers een stuk meer vertrouwen; bijna driekwart (72%) zegt redelijk tot veel vertrouwen in ons te hebben. Dat is ongeveer net zoveel als in 2019.

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief special

Via onze nieuwsbrief special (alleen voor aangesloten werkgevers) houden we u graag op de hoogte van ontwikkelingen rond het nieuwe pensioenstelsel. Zo bent u als werkgever straks goed voorbereid.

Wilt u ook nieuws over het pensioenstelsel in uw mailbox ontvangen? Stuur ons een e-mail o.v.v. Aanmelding nieuwsbrief Pensioenstelsel.

Naar het overzicht