Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Kan ik niet beter zelf sparen voor mijn pensioen?

Opinie maandag 7 februari 2022

Je loopt veel meer risico als je zelf spaart voor je pensioen. En je moet jezelf verzekeren voor een uitkering voor jou en je gezin bij arbeidsongeschiktheid en na overlijden. Dat is duur, maar in je pensioenregeling meestal collectief geregeld.

Je pensioenpremie op de bank zetten om zelf te sparen, levert je een veel lager pensioen op.

Ruim 9% rendement

Het is maar de vraag of je een hoger rendement haalt als je zelf je pensioenpremie belegt. In 2021 haalden wij een rendement over je pensioen van 9,4%. Dat is weliswaar een voorlopig cijfer omdat nog niet alle gegevens over 2021 binnen zijn, maar toch. Over de afgelopen 10 jaar behaalde PNO Media een gemiddeld rendement van bijna 9% per jaar.

8 miljard euro vermogen

Natuurlijk kan het altijd beter. Zeker in tijden zoals nu waarin tal van zaken duurder worden, is het extra zuur dat we de pensioenen niet kunnen verhogen. Toch is het niet gemakkelijk om zelf je pensioenpremie te beleggen en een goed rendement te behalen. Realiseer je dat van het vermogen van PNO Media van 8 miljard euro een kwart uit premies komt en driekwart uit beleggen.

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

Dat is veel geld. Het betekent ook dat wie vandaag met pensioen gaat, 3 tot 4 keer zijn of haar pensioeninleg terugkrijgt. Wil je weten hoeveel pensioen jij hebt opgebouwd bij PNO Media? Check dan je actuele pensioen op MijnPNO. Wil je weten hoeveel pensioen en AOW je bij je huidige en vorige werkgevers hebt opgebouwd? Dat kun je checken op mijnpensioenoverzicht.nl.

Let op: Op beide websites heb je je DigiD nodig om in te loggen.

Naar het overzicht