PNO Media gaat digitaal

Post van ons - zoals het uniform pensioenoverzicht - ontvangt u steeds vaker digitaal. We doen dat via de Berichtenbox van MijnOverheid, de persoonlijke website van burgers voor overheidszaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Wat betekent dit voor u?

Steeds vaker versturen we post digitaal via de Berichtenbox van MijnOverheid. Bijvoorbeeld uw pensioenoverzicht of een brief over uw pensioen bij ons. Dat doen we alleen als u uw MijnOverheid-account hebt geactiveerd. Op MijnOverheid kunt u ermee instemmen dat PNO Media u voortaan via de Berichtenbox digitale post stuurt. Deze post krijgt u dan niet meer van ons via de post op papier.

Wat is MijnOverheid?

MijnOverheid is uw persoonlijke website voor overheidszaken. U kunt hier zien hoe u bent geregistreerd bij de overheid, berichten van de overheid ontvangen en overzicht houden over uw zaken met de overheid.

Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid?

De Berichtenbox is uw persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. Behalve overheidsinstellingen mogen ook andere organisaties met wettelijke taken digitale post afleveren in de Berichtenbox. Voorbeelden zijn het Centraal Justitieel Incassobureau, de Dienst Wegverkeer (RDW) en pensioenfondsen zoals PNO Media.

Hoe werkt de Berichtenbox?

De Berichtenbox is het elektronische alternatief voor de papieren post. In uw Berichtenbox kunt u berichten ontvangen, bewaren en beheren. Berichten die u in uw Berichtenbox ontvangt, ontvangt u niet meer op papier. Als er een nieuw bericht in uw Berichtenbox is, ontvangt u hiervan een notificatie per e-mail (als u heeft aangegeven dat u notificaties wilt ontvangen).

Is het mogelijk om berichten in de Berichtenbox te bewaren?

Ja, uw berichten blijven onbeperkt bewaard tenzij u deze zelf verwijdert. Een bericht in uw inbox kunt u aanvinken. Vervolgens kunt u ervoor kiezen het bericht te verplaatsen naar uw archief of naar de prullenbak. Als u een bericht vanuit de prullenbak definitief verwijdert, kunt u het bericht niet meer terughalen naar de inbox.

Staan in de Berichtenbox ook oude documenten?

PNO Media gebruikt de Berichtenbox van MijnOverheid sinds december 2016. Pensioenoverzichten, brieven of andere documenten die u eerder op papier per post hebt ontvangen, staan niet in de Berichtenbox. Alleen nieuwe digitale post komt in uw Berichtenbox terecht en kunt u daar archiveren. Zo bouwt u in de loop der tijd vanzelf een digitaal archief op.

Hoe activeert u uw account bij MijnOverheid?

Dat doet u op mijn.overheid.nl. Na registratie met uw DigiD kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox.
 
Stap 1: Ga akkoord dat u post voortaan digitaal ontvangt.
Stap 2: Wilt u een e-mail ontvangen als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen? Kies dan, ja.
Stap 3: Geef uw e-mailadres op. U krijgt voortaan op dit e-mailadres een melding als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen.
Stap 4: Om te controleren of het e-mailadres correct is, ontvangt u een e-mail met een verificatiecode.

Hoe veilig is de Berichtenbox van MijnOverheid?

U bent de enige die toegang heeft tot uw gegevens in de Berichtenbox van MijnOverheid. Deze worden door MijnOverheid nooit verstrekt aan andere personen, overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties of bedrijven. Dat geldt ook voor uw e-mailadres. 

Hoe weet u of er een bericht voor u klaarstaat in de Berichtenbox?

Log regelmatig in op MijnOverheid. Schakel daarnaast uw e-mailnotificatie in. U krijgt dan een e-mail als er nieuwe berichten in uw Berichtenbox zijn. Inschakelen van de e-mailnotificatie kan onder 'Instellingen'. Daar kunt u ook uw e-mailadres wijzigen.

Welke informatie gaat PNO Media digitaal sturen?

In elk geval gaan we pensioenoverzichten digitaal sturen via de Berichtenbox. Ook brieven zult u steeds vaker in uw Inbox van MijnOverheid ontvangen. PNO Media mag alleen wettelijk verplichte informatie via de Berichtenbox versturen. PNO In Beeld valt daar bijvoorbeeld niet onder.

Wat moet u doen als u informatie van PNO Media liever per post wilt ontvangen?

Als u geen Berichtenbox van MijnOverheid heeft, hoeft u niets te doen. U blijft onze post op papier ontvangen. Maakt u wel gebruik van de Berichtenbox en wilt u al onze post op papier ontvangen, dan moet u bij 'Instellingen' en Organisaties Berichtenbox het vinkje voor 'Pensioenfonds PNO Media' uitzetten.

Kunt u de post in de Berichtenbox ook op papier ontvangen?

Als u hebt gekozen voor het ontvangen van berichten via de Berichtenbox, ontvangt u deze berichten in principe niet meer per gewone post. Bij hoge uitzondering kunnen we post in uw Inbox ook op papier naar u sturen. Daarvoor verzoeken we u – eenmalig – telefonisch contact met ons op te nemen via 035 702 34 56.

Het laatste nieuws

Resultaten 1e kwartaal 2021

Financieel woensdag 12 mei 2021

De beleidsdekkingsgraad van pensioenfonds PNO Media is in het eerste kwartaal van 2021 gestegen van 90,4% naar 92,5%. Ook de …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad maart 102,7%

Financieel vrijdag 16 april 2021

PNO Media had eind maart een actuele dekkingsgraad van 102,7%, en een beleidsdekkingsgraad van 92,5%.

Bekijk bericht

Krijg ik een uitkering bij arbeidsongeschiktheid?

Actueel woensdag 14 april 2021

Als u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, blijft u bij ons …

Bekijk bericht

PNO Media actualiseert herstelplan

Financieel woensdag 7 april 2021

Omdat de beleidsdekkingsgraad van PNO Media eind 2020 lager was dan de vereiste dekkingsgraad, hebben …

Bekijk bericht