Geen partnerpensioen verzekerd

Pensioenregels zijn niet altijd hetzelfde. Belangrijk om te weten: soms vervalt het recht op partnerpensioen. Dit kan gebeuren als u van baan verandert, stopt met werken of er niet voor kiest om ouderdomspensioen uit te ruilen voor partnerpensioen.

Voorwaarden voor partnerpensioen

In de meeste pensioenregelingen, zoals bij PNO Media, is het partnerpensioen gebaseerd op risico. Dat betekent: uw partner krijgt alleen een uitkering van ons als u overlijdt terwijl u nog werkt en pensioen opbouwt. Gaat u uit dienst of met pensioen? Dan zetten we automatisch een deel van uw ouderdomspensioen om in partnerpensioen, zodat uw partner ook een leven lang een uitkering krijgt als u overlijdt na uw pensioen.

Voorbereiden op minder Inkomen

Vooral zelfstandigen, mensen die vaak van baan wisselen of een uitkering hebben, lopen risico op minder partnerpensioen. Is er kans dat de achterblijvende partner het hierdoor financieel moeilijk krijgt? Dan is het slim om daarop voorbereid te zijn. U kunt bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering afsluiten of extra geld sparen. Dit helpt de achterblijvende partner om de eerste periode na uw overlijden financieel door te komen.

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?

U kiest zelf het bedrag voor deze verzekering. Zo zorgt u ervoor dat uw partner genoeg geld heeft voor belangrijke kosten, zoals de hypotheek of de studie van de kinderen, als u er niet meer bent.

Heeft u geen partnerpensioen verzekerd? Overleg dan met een financieel adviseur om te kijken wat het beste is voor uw situatie. Of kijk op de overheidswebsite Wijzer in Geldzaken voor goede tips.

Wat krijgen mijn nabestaanden?

Op MijnPNO ziet u hoeveel partner- en wezenpensioen uw nabestaanden ontvangen in geval u overlijdt. U ziet er ook of uw partner bij ons bekend is. 

MijnPNO

Het laatste nieuws

Dekkingsgraad januari 114,9%.

Financieel donderdag 15 februari 2024

PNO Media had eind januari een actuele dekkingsgraad van 114,9%, en een beleidsdekkingsgraad van 119,2%.

Bekijk bericht

Onze strijd tegen 'forever chemicals'

Beleggen maandag 12 februari 2024

De ophoping van schadelijke chemicaliën in het milieu vormt een ernstig risico voor dieren in …

Bekijk bericht

Werkgevers geven PNO Media een 7,3

Actueel vrijdag 9 februari 2024

De bij ons aangesloten werkgevers beoordelen PNO Media gemiddeld met een 7,3. Dat blijkt uit …

Bekijk bericht

PNO Media verhoogt de pensioenen met 3,15%

Financieel woensdag 13 december 2023

Het bestuur van pensioenfonds PNO Media heeft besloten de pensioenen met terugwerkende kracht per 1 …

Bekijk bericht