Bel ons op: 035 702 34 56

Geen partnerpensioen verzekerd

Pensioenregels zijn niet altijd hetzelfde. Belangrijk om te weten: soms vervalt het recht op partnerpensioen. Dit kan gebeuren als u van baan verandert, stopt met werken of er niet voor kiest om ouderdomspensioen uit te ruilen voor partnerpensioen.

Voorwaarden voor partnerpensioen

In de meeste pensioenregelingen, zoals bij PNO Media, is het partnerpensioen gebaseerd op risico. Dat betekent: uw partner krijgt alleen een uitkering van ons als u overlijdt terwijl u nog werkt en pensioen opbouwt. Gaat u uit dienst of met pensioen? Dan zetten we automatisch een deel van uw ouderdomspensioen om in partnerpensioen, zodat uw partner ook een leven lang een uitkering krijgt als u overlijdt na uw pensioen.

Voorbereiden op minder Inkomen

Vooral zelfstandigen, mensen die vaak van baan wisselen of een uitkering hebben, lopen risico op minder partnerpensioen. Is er kans dat de achterblijvende partner het hierdoor financieel moeilijk krijgt? Dan is het slim om daarop voorbereid te zijn. U kunt bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering afsluiten of extra geld sparen. Dit helpt de achterblijvende partner om de eerste periode na uw overlijden financieel door te komen.

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?

U kiest zelf het bedrag voor deze verzekering. Zo zorgt u ervoor dat uw partner genoeg geld heeft voor belangrijke kosten, zoals de hypotheek of de studie van de kinderen, als u er niet meer bent.

Heeft u geen partnerpensioen verzekerd? Overleg dan met een financieel adviseur om te kijken wat het beste is voor uw situatie. Of kijk op de overheidswebsite Wijzer in Geldzaken voor goede tips.

Wat krijgen mijn nabestaanden?

Op MijnPNO ziet u hoeveel partner- en wezenpensioen uw nabestaanden ontvangen in geval u overlijdt. U ziet er ook of uw partner bij ons bekend is. 

MijnPNO

Het laatste nieuws

Dekkingsgraad mei 120,2%

Financieel vrijdag 14 juni 2024

PNO Media had eind mei een actuele dekkingsgraad van 120,2%, en een beleidsdekkingsgraad van 119,2%.

Bekijk bericht

Jaaroverzicht 2023: Wat kost je pensioen en wat levert het je op?

Actueel woensdag 12 juni 2024

De premies die je elke maand met je werkgever inlegt, beleggen we om je straks …

Bekijk bericht

Jaarverslag: het jaar 2023 in vogelvlucht

Financieel dinsdag 11 juni 2024

Vorig jaar behaalde PNO Media een beleggingsrendement van 8,3%. De financiële situatie was goed genoeg …

Bekijk bericht

Uniform pensioenoverzicht 2024: Wat u moet weten

Pensioentips woensdag 29 mei 2024

In juni krijgen alle mensen die pensioen opbouwen bij ons of al pensioen ontvangen hun …

Bekijk bericht