Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

De pensioenwet in de Tweede Kamer

Opinie maandag 12 september 2022

Deze week praat de Tweede Kamer over de nieuwe pensioenwet en in de pers wordt zo’n vaak oeverloze discussie gretig aangegrepen om te proberen de besluitvorming te beïnvloeden.

De Telegraaf (6/9/22) kopt: ‘Pensioen-plus is loze belofte’. Het nieuws is dat gepensioneerden alarm slaan over hun huidige en toekomstige koopkracht.
En Pieter Omtzigt en pensioenjurist Eric Bergamin waarschuwen in de Volkskrant (5/9/22): ‘Alle huidige pensioenen overhevelen naar het nieuwe systeem zonder te weten wat de gevolgen van de inflatie zijn en hoe de reserves verdeeld worden, kan tot grote fouten leiden.’

Aangezien ik de afgelopen jaren als lobbyist voor een betere publieke omroep veel met de Haagse politiek te maken heb gehad, denk ik aardig te kunnen voorspellen hoe de politici met deze nieuwsfeiten zullen omspringen.

Ze zullen terloops aan de alarmerende waarschuwingen refereren, maar er weinig mee doen. Omdat we met de nieuwe pensioenplannen in een rijdende trein zitten, die langzaam door zal denderen. De oppositie zal zoals gebruikelijk wat brommen. Misschien oppert iemand namens de coalitie dat een commissie zich over de nieuw ontstane problematiek zou moeten buigen en zal bewindsvrouw Carola beklemtonen dat zorgvuldigheid geboden is.

Het proces zal wat vertraagd worden, in de hoop dat de tijd in ons voordeel werkt.
Maar dat nieuwe stelsel komt er. Stapje voor stapje. In 2028 helemaal, gok ik. Ik ben nu 78.

Nico Haasbroek

Nico is ook lid van het Verantwoordingsorgaan van PNO Media.

Naar het overzicht