Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Een nieuwe baan: wat betekent dat voor mijn pensioen?

Pensioentips woensdag 1 maart 2023

Heeft u een nieuwe baan? Gefeliciteerd! Maar let dan ook even op uw pensioen. Wij geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen.

Kan ik pensioen blijven opbouwen bij PNO Media?

Als u in de creatieve en digitale sector blijft werken is de kans groot dat ook uw nieuwe werkgever een pensioenregeling bij ons heeft. Dan blijft u gewoon bij ons pensioen opbouwen. U hoeft verder niets te doen, wij regelen alles voor u.
Verlaat u de sector? Dan gaat u hoogstwaarschijnlijk pensioen opbouwen bij een ander pensioenfonds of een verzekeraar. U kunt ervoor kiezen uw pensioen daarnaartoe mee te nemen. Dit noemen we waardeoverdracht. U mag het opgebouwde pensioen ook bij ons laten staan.

Ik bouw in mijn nieuwe baan geen pensioen op. Wat nu?

Stopt u voor uw 68ste met opbouwen van pensioen bij ons en biedt uw nieuwe werkgever u geen pensioenregeling aan? Dan kunt u uw pensioen bij ons vrijwillig voortzetten. U blijft pensioen opbouwen en u blijft verzekerd voor de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Ook het nabestaandenpensioen voor als u onverwacht overlijdt, is dan beter geregeld. Let wel op: u betaalt bij vrijwillige voortzetting van uw pensioen niet alleen het werknemersdeel, maar ook het werkgeversdeel. U zult dus een stuk meer premie gaan betalen.

Kan ik mijn opgebouwde pensioen meenemen naar mijn nieuwe pensioenregeling?

Ja, dat kan als u voor een werkgever gaat werken die niet is aangesloten bij PNO Media. Dit noemen we waardeoverdracht en kunt u aanvragen bij uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Heeft uw nieuwe werkgever een buitenlandse pensioenuitvoerder, dan kunt u een internationale waardeoverdracht laten doen. Hoeveel pensioen u heeft opgebouwd om over te dragen, ziet u als u met uw DigiD inlogt op uw persoonlijke pensioenportal MijnPNO.

Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik het laat staan?

Als u uw pensioen bij PNO Media laat staan dan bewaren wij dit voor u totdat u met pensioen gaat. Als u met pensioen gaat, krijgt u dan een maandelijkse pensioenuitkering van ons.  Hoeveel ouderdomspensioen en partner- en wezenpensioen u heeft opgebouwd, ziet u als u met uw DigiD inlogt op uw persoonlijke pensioenportal MijnPNO.

Ik ben voor mijzelf begonnen, kan ik bij PNO Media pensioen blijven opbouwen?

Als u een eigen bedrijf begint of zzp’er wordt, kunt u (onder voorwaarden) maximaal 10 jaar uw pensioen vrijwillig voortzetten. U betaalt dan het werknemers- en werkgeversdeel. Normaal betaalt de werkgever ook een deel. Wilt u uw pensioenregeling vrijwillig voortzetten, neem dan binnen 9 maanden na beëindiging van uw dienstverband contact met ons op. Daarna krijgt u een offerte op basis waarvan u beslist of u uw pensioenregeling vrijwillig wilt voortzetten.

Meer weten? Ga naar: Nieuwe baan of Uit dienst op deze website.

Naar het overzicht