Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Een nieuwe baan: wat betekent dat voor mijn pensioen?

Pensioentips woensdag 1 maart 2023

Heeft u een nieuwe baan? Gefeliciteerd! Maar let dan ook even op uw pensioen. Wij geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen.

Kan ik pensioen blijven opbouwen bij PNO Media?

Als u in de creatieve en digitale sector blijft werken is de kans groot dat ook uw nieuwe werkgever een pensioenregeling bij ons heeft. Dan blijft u gewoon bij ons pensioen opbouwen. U hoeft verder niets te doen, wij regelen alles voor u.
Verlaat u de sector? Dan gaat u hoogstwaarschijnlijk pensioen opbouwen bij een ander pensioenfonds of een verzekeraar. U kunt ervoor kiezen uw pensioen daarnaartoe mee te nemen. Dit noemen we waardeoverdracht. U mag het opgebouwde pensioen ook bij ons laten staan.

Ik bouw in mijn nieuwe baan geen pensioen op. Wat nu?

Stopt u voor uw 68ste met opbouwen van pensioen bij ons en biedt uw nieuwe werkgever u geen pensioenregeling aan? Dan kunt u uw pensioen bij ons vrijwillig voortzetten. U blijft pensioen opbouwen en u blijft verzekerd voor de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Ook het nabestaandenpensioen voor als u onverwacht overlijdt, is dan beter geregeld. Let wel op: u betaalt bij vrijwillige voortzetting van uw pensioen niet alleen het werknemersdeel, maar ook het werkgeversdeel. U zult dus een stuk meer premie gaan betalen.

Kan ik mijn opgebouwde pensioen meenemen naar mijn nieuwe pensioenregeling?

Ja, dat kan als u voor een werkgever gaat werken die niet is aangesloten bij PNO Media. Dit noemen we waardeoverdracht en kunt u aanvragen bij uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Heeft uw nieuwe werkgever een buitenlandse pensioenuitvoerder, dan kunt u een internationale waardeoverdracht laten doen. Hoeveel pensioen u heeft opgebouwd om over te dragen, ziet u als u met uw DigiD inlogt op uw persoonlijke pensioenportal MijnPNO.

Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik het laat staan?

Als u uw pensioen bij PNO Media laat staan dan bewaren wij dit voor u totdat u met pensioen gaat. Als u met pensioen gaat, krijgt u dan een maandelijkse pensioenuitkering van ons.  Hoeveel ouderdomspensioen en partner- en wezenpensioen u heeft opgebouwd, ziet u als u met uw DigiD inlogt op uw persoonlijke pensioenportal MijnPNO.

Ik ben voor mijzelf begonnen, kan ik bij PNO Media pensioen blijven opbouwen?

Als u een eigen bedrijf begint of zzp’er wordt, kunt u (onder voorwaarden) maximaal 10 jaar uw pensioen vrijwillig voortzetten. U betaalt dan het werknemers- en werkgeversdeel. Normaal betaalt de werkgever ook een deel. Wilt u uw pensioenregeling vrijwillig voortzetten, neem dan binnen 9 maanden na beëindiging van uw dienstverband contact met ons op. Daarna krijgt u een offerte op basis waarvan u beslist of u uw pensioenregeling vrijwillig wilt voortzetten.

Meer weten? Ga naar: Nieuwe baan of Uit dienst op deze website.

Naar het overzicht