Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Pensioen opbouwen vanaf 18 jaar

Actueel Financieel dinsdag 30 april 2024

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen in werking getreden. PNO Media heeft als beoogde transitiedatum naar het nieuwe stelsel 1 januari 2027.

Maar een aantal onderdelen van deze wet gaat eerder in. De verlaging van de startleeftijd voor opbouw van pensioen van 21 jaar naar 18 jaar geldt al vanaf 1 januari 2024 en is wettelijk verplicht. Voor werknemers jonger dan 18 jaar gaat de zogeheten 'voorportaalregeling' gelden. 

Dit houdt voor u in dat u sinds 1 januari 2024 ook uw medewerkers jonger dan 21 jaar bij ons moet aanmelden.

Wat betekent dit voor u?

  • Pas uw HR documentatie aan op de verlaging van de toetredingsleeftijd van 21 jaar naar 18 jaar voor het opbouwen van pensioen, zoals bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten, personeelshandboek, website etc. 
  • Informeer uw medewerkers die op 1 januari 2024 jonger zijn dan 21 jaar, maar ouder dan 18 jaar dat zij met ingang van deze datum ook pensioen gaan opbouwen en premie gaan betalen.
  • Vanaf 1 januari 2024 meldt u alle werknemers die bij u in dienst zijn (dus ook als zij jonger zijn dan 21 jaar) bij ons aan voor de pensioenregeling bij PNO Media. Dit kunt u op de gebruikelijke wijze doen via de PNO Werkgeverportal.

Voorportaalregeling voor werknemers jonger dan 18 jaar

Heeft u medewerkers in dienst die jonger zijn dan 18 jaar? Dan geldt voor hen de zogeheten ‘voorportaalregeling’; werknemers jonger dan 18 jaar bouwen nog geen pensioen op, maar voor hen wordt al wel het partner- en wezenpensioen op risicobasis verzekerd. De voorportaalregeling geldt ook voor eventuele andere risicodekkingen zoals de Anw-hiaatverzekering en het arbeidsongeschiktheidspensioen. Het is daarom belangrijk dat u ook werknemers jonger dan 18 jaar bij ons aanmeldt via de PNO Werkgeversportal.
Let op: de voorportaalregeling geldt niet voor werknemers van film- en bioscoopbedrijven. Hun pensioenregeling kent die regeling niet. Geldt voor uw bedrijf de PNO Film- en bioscoopregeling? Dan hoeft u werknemers jonger dan 18 jaar dus niet bij ons aan te melden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het nieuwe pensioenstelsel? Op deze website vindt u meer informatie over het Nieuwe pensioenstelsel en wat dit betekent voor u als werkgever.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Stel uw vraag via e-mail of neem contact met ons op via 035 702 34 20. Elke werkdag staan wij voor u klaar tussen 8.00 en 17.30 uur.

Naar het overzicht