Bel ons op: 035 702 34 56

Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

‘Bedrag ineens’ pas per 1 juli 2023

Actueel dinsdag 5 juli 2022

Wie met pensioen gaat mag straks tot maximaal 10% van het opgebouwde pensioenvermogen in 1 keer laten uitkeren. Minister Schouten heeft besloten om de pensioensector meer tijd te geven om zich op deze extra optie voor te bereiden.

Duizenden euro’s vrij besteedbaar

De extra optie houdt in dat iedereen die met pensioen gaat tot maximaal 10% van het opgebouwde pensioenvermogen in 1 keer mag opnemen. Die lumpsum-uitkering kan al snel neerkomen op een bedrag van duizenden euro's. Het opnemen ervan biedt u meer flexibiliteit in het benutten van uw pensioenvermogen. Het bedrag is vrij besteedbaar. Het is belangrijk dat er voldoende tijd is om iedereen die met pensioen gaat goed te informeren en te begeleiden bij een eventuele keuze voor het bedrag ineens.

Liefst de hypotheek aflossen

60% van de mensen met een pensioen bij PNO Media zouden van die mogelijkheid gebruikmaken. Dat bleek uit een kleine enquête die wij vorig jaar hielden onder de lezers van onze e-nieuwsbrief. Daarin vroegen wij wat zij met dat bedrag zouden doen. 30% antwoordde met het aflossen van de hypotheek. Sparen en een grote vakantiereis maken waren andere populaire antwoorden. Beide bestedingen werd door 13% genoemd. 9% antwoordde met het verbeteren/verduurzamen van de eigen woning.

Meer weten? Ga naar MijnPNO!

Op dit moment kunnen we nog weinig zeggen wat deze nieuwe keuzemogelijkheid voor u betekent. Hiervoor moeten we wachten op de definitieve wet. Op deze website en in onze e-nieuwsbrief houden we u over dit onderwerp op de hoogte. Aanmelden voor de e-nieuwsbrief doet u via uw persoonlijke website MijnPNO. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig. Op MijnPNO kunt u ook uw pensioen plannen, uw uniform pensioenoverzicht (UPO) inkijken en uw gegevens wijzigen.

Bij het plannen van uw pensioen, kunt u de optie ‘bedrag ineens’ nu nog niet toepassen. Wij verwachten u een half jaar voordat de keuzemogelijkheid ingaat, te kunnen informeren over wat dit voor u persoonlijk betekent. Gelukkig blijven er nog genoeg andere pensioenkeuzes over.

MijnPNO

 

Naar het overzicht