Herken oplichting!
Nep e-mails of sms-berichten lijken steeds echter. Oplichters proberen via een valse link aan uw DigiD inloggegevens of uw bankgegevens te komen. Dit heet ook wel ‘phishing’. Wees daarop alert en herken oplichting!
Uw gegevens kunnen gestolen worden via een valse website of een misleidende link in een e-mail of sms-bericht. Wij geven u 10 tips om phishing te voorkomen.
- PNO Media stuurt u nooit een bericht via sms of WhatsApp.
- Websites afkomstig van PNO Media herkent u aan de domeinnamen https://pnomedia.nl of https://pensioenportaal.pnomedia.nl in het adres van de browser.
- Twijfelt u over de domeinnaam in de url bovenaan de websitepagina? Dan kunt u beter via uw browser zelf op zoek gaan naar de website van PNO Media, zoals MijnPNO.
- Zorg ervoor dat u zeker weet of een e-mail afkomstig is van PNO Media voordat u op een link klikt. E-mails van PNO Media eindigen altijd op @pnomedia.nl.
- PNO Media vraagt u nooit naar de inlogcodes van uw bank of DigiD. Niet in een e-mail, aan de telefoon, via sms, WhatsApp, aan de deur of via een brief.
Zo herkent u valse e-mails
De tips hierboven zijn het belangrijkst, maar er zijn nog een paar algemene dingen waarop u kunt letten om nep e-mails te herkennen:
- De boodschap in de mail speelt in op angstgevoelens. U moet bijvoorbeeld direct reageren of voor een bepaalde datum.
- U wordt gevraagd om persoonlijke gegevens door te geven.
- De e-mail komt in uw spamfilter terecht.
- Wordt er een prijs beloofd, een cadeau of een bedrag? Wat te mooi lijkt om waar te zijn, is helaas ook vaak zo. Wees dus kritisch.
Bent u er toch ingetrapt?
Twijfelt u over een e-mail van PNO Media of vertrouwt u een website niet? Bent u slachtoffer geworden van een vals bericht namens PNO Media? Neem dan contact met ons op. Wij ontvangen het valse bericht graag van u. Verwijder het daarna uit uw inbox én uit de 'Verwijderde items'.
Eerste hulp bij oplichting krijgt u via de Fraudehelpdesk.nl, een initiatief dat onder meer wordt ondersteund door de overheid.
Naar het overzicht