Extra regelingen

U kunt in specifieke situaties gebruikmaken van aanvullende regelingen vanuit de overheid of verzekeraars. Dat kan handig zijn als uw pensioenregeling bij PNO Media ergens niet (voldoende) in voorziet. Hieronder geven wij hiervan enkele voorbeelden.

Generatiepact

Deze seniorenregeling wordt ook wel vitaliteitsregeling genoemd. Een veel voorkomende variant is bijvoorbeeld: 80-90-100 (80% werken, 90% betalen en 100% pensioenopbouw). Maar ook andere varianten, zoals 80-85-100, zijn mogelijk. Met deze regeling gaat u minder werken en levert u een klein beetje salaris in, maar zonder minder pensioen op te bouwen. Deze regeling moet er voor zorgen dat het oudere werknemers, die steeds langer moeten doorwerken, beter lukt om hun pensioendatum te halen. Vraag uw werkgever om meer informatie en check uw cao. Of kijk op de website van de Rijksoverheid.

Regeling Vervroegde Uitkering (RVU)

De RVU biedt u de mogelijkheid om individuele afspraken te maken met uw werkgever over vervroegd stoppen met werken. U kunt alleen gebruikmaken van deze regeling als uw werkgever akkoord gaat met de aanvraag. Uw werkgever betaalt tot eind 2025 minder belasting over de uitkering die hij u betaalt tot uw AOW. Bespreek met uw werkgever de mogelijkheden voor deze regeling. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Wilt u minder werken en meer weten over een regeling die uw pensioen bij PNO Media raakt? Neem dan contact met ons op. De regelingen die er zijn buiten uw pensioen bij PNO Media om, kunt u het beste bespreken met een erkend financieel adviseur.

Algemene nabestaandenwet (Anw)

Als iemand overlijdt, heeft dit financiële gevolgen voor de partner en kinderen. De overheid wil dat nabestaanden zeker zijn van een basisinkomen. Iedereen die in Nederland woont, is automatisch verzekerd voor de Anw. Daarom kunt u na het overlijden van uw partner aanspraak maken op een uitkering via de Algemene nabestaandenwet (Anw). Hiervoor gelden wel voorwaarden. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) keert deze uitkering uit. Op hun website leest u meer over de Anw-uitkering.

WIA-verzekering

Misschien voorziet uw pensioenregeling niet in een arbeidsongeschiktheidspensioen. Uw werkgever kan er dan voor kiezen om een WIA-verzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Die verzekering zorgt voor inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid van werknemers via een blijvende vaste aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering. Een WIA-verzekering beschermt u dus tegen de financiële gevolgen van (tijdelijk) niet kunnen werken. Informeer bij uw werkgever of een financieel adviseur naar de mogelijkheden.

Individuele pensioenverzekering

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit 3 pijlers: De AOW is het basisinkomen dat u via de overheid ontvangt zodra u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, De 2e pijler is het pensioen dat u opbouwt via de werkgever. Het pensioenfonds, zoals PNO Media, keert het pensioen maandelijks aan u uit na uw pensioneren. In de 3e pijler kunt u een individuele pensioenverzekering afsluiten via een lijfrente of levensverzekering. Informeer bij een financieel adviseur naar de mogelijkheden.

Er is al veel geregeld in uw pensioen

Wilt u eenvoudig zien wat uw pensioenregeling u te bieden heeft? Bekijk dan eerst de informatie op Pensioen 1-2-3! en log daarna in op MijnPNO om uw pensioengegevens te bekijken. 

MijnPNO

Het laatste nieuws

Dekkingsgraad januari 114,9%.

Financieel donderdag 15 februari 2024

PNO Media had eind januari een actuele dekkingsgraad van 114,9%, en een beleidsdekkingsgraad van 119,2%.

Bekijk bericht

Onze strijd tegen 'forever chemicals'

Beleggen maandag 12 februari 2024

De ophoping van schadelijke chemicaliën in het milieu vormt een ernstig risico voor dieren in …

Bekijk bericht

Werkgevers geven PNO Media een 7,3

Actueel vrijdag 9 februari 2024

De bij ons aangesloten werkgevers beoordelen PNO Media gemiddeld met een 7,3. Dat blijkt uit …

Bekijk bericht

PNO Media verhoogt de pensioenen met 3,15%

Financieel woensdag 13 december 2023

Het bestuur van pensioenfonds PNO Media heeft besloten de pensioenen met terugwerkende kracht per 1 …

Bekijk bericht