Nabestaandenpensioen
Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw partner mogelijk recht op partnerpensioen na uw overlijden. Dat is ook het geval als u samenwoont en u uw partner voor partnerpensioen bij ons heeft aangemeld.
Partnerpensioen
Het partnerpensioen gaat in op de eerste dag van de maand na uw overlijden en wordt uitgekeerd totdat uw partner zelf overlijdt.
Tijdelijk partnerpensioen is een aanvulling op het partnerpensioen dat uw partner ontvangt na uw overlijden. Het is een extra uitkering totdat uw partner AOW van de overheid ontvangt.
Let op: Niet al onze pensioenregelingen bieden tijdelijk partnerpensioen. Ook is er geen tijdelijk partnerpensioen voor uw partner als u overlijdt op een moment dat u niet meer werkzaam bent bij een bij ons aangesloten werkgever en dus geen pensioenpremie meer aan ons betaalt.
Wilt u weten hoeveel partnerpensioen uw partner krijgt na uw overlijden? Ga dan naar MijnPNO/Mijn pensioen/Voor nabestaanden.
Wezenpensioen
Als u overlijdt ontvangen uw kinderen tot hun 21e jaar een wezenpensioen. Op MijnPNO ziet u hoeveel wezenpensioen uw kinderen krijgen na uw overlijden?
Ook pleeg- en stiefkinderen komen in aanmerking voor wezenpensioen. Voor hen geldt eveneens dat wij na uw overlijden nagaan of ze in aanmerking komen voor een wezenpensioen. Zo moeten zij binnen 4 weken na de start van de verzorging of uw overlijden bij ons zijn aangemeld.
Voor kinderen die ouderloos zijn wordt het wezenpensioen verdubbeld.
Extra regelingen
De overheid wil dat nabestaanden zeker zijn van een basisinkomen. Iedereen die in Nederland woont, is automatisch verzekerd voor de Algemene nabestaandenwet (Anw). Daarom kunt u na het overlijden van uw partner aanspraak maken op een uitkering via de Anw.
Dit kunt u doen als er geen partnerpensioen verzekerd is.
Wat krijgen mijn nabestaanden?
Op MijnPNO ziet u hoeveel partner- en wezenpensioen uw nabestaanden ontvangen in geval u overlijdt. U ziet er ook of uw partner bij ons bekend is.