Ligt uw pensioen op koers?

Log met uw DigiD in op MijnPNO!

Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuws over uw pensioen van ons ontvangen? Log in op MijnPNO en meld u aan voor de e-nieuwsbrief. 

Direct naar MijnPNO

Update behandeling Wet toekomst pensioenen

Actueel vrijdag 23 december 2022

De Wet toekomst pensioenen is met grote meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. Hieraan gingen vele debatrondes en het afdwingen van diverse veranderingen in het wetsvoorstel vooraf.

De ingangsdatum van de wet is naar verwachting 1 juli 2023. Pensioenfondsen krijgen tot uiterlijk 1 januari 2027 de tijd om de overstap naar het nieuwe stelsel te realiseren. PNO Media streeft naar een overstap een jaar eerder. Wij blijven ons daarom in hetzelfde tempo voorbereiden. U ook?

Dit gaat er veranderen

Ook al is ons pensioen in Nederland goed geregeld, er moet een aantal problemen worden opgelost. Allereerst kunnen de pensioenen momenteel vaak niet meestijgen met de prijzen, ook niet als het economisch goed gaat. De huidige regels laten dat meestal niet toe. Een ander probleem is dat jongeren nu nog te veel betalen voor het pensioen dat zij later ontvangen en ouderen juist te weinig. Dat is geen punt als je je hele leven bij een pensioenfonds een pensioen opbouwt. Het is wel een bezwaar als werknemers op latere leeftijd van baan veranderen en weggaan bij een pensioenfonds of zzp’er worden.

Het nieuwe pensioenstelsel lost deze problemen op. Sterker, omdat we nu al in de geest van het nieuwe stelsel mogen handelen, kan PNO Media net als veel andere pensioenfondsen voor het eerst in jaren de pensioenen verhogen.

PNO Media koerst op overstap in 2026

Nu de Tweede Kamer heeft ingestemd, is de volgende horde de Eerste Kamer. De verwachte ingangsdatum van de Wet toekomst pensioenen is 1 juli 2023. Wij bereiden ons hierop voor, samen met werkgevers, werknemers en hun sociale partner in de creatieve en digitale sector. Zodra de nieuwe regels definitief zijn, krijgen pensioenfondsen tot 2027 de tijd om de pensioenregelingen aan te passen. Wij streven ernaar om dat een jaar eerder, op 1 januari 2026, geregeld te hebben omdat we vinden dat het nieuwe stelsel verbeteringen brengt.

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde die we samen regelen

Samen met (vertegenwoordigers van) werkgevers en werknemers van bij ons aangesloten bedrijven maken we afspraken over de 'arbeidsvoorwaarde pensioen’. Bij PNO Media zijn dat de vakbonden en werkgeversverenigingen bij de publieke omroepen, de ICK sector (Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologie) en film- en bioscoopsector. Hen noemen we de ‘sociale partners’. De meeste bij ons aangesloten werkgevers volgen de 'centrale afspraken' die sociale partners maken. Voor andere bedrijven neemt de Pensioenraad besluiten.

Bijeenkomsten

Wij organiseren regelmatig informatieve bijeenkomsten voor alle partijen die besluiten moeten nemen over de pensioenregelingen in het nieuwe pensioenstelsel en over het proces daarnaartoe. Bovendien zijn wij intensief in gesprek met de betrokken sociale partners om tot een optimaal productaanbod te komen dat aansluit bij de behoeften van werkgevers en werknemers in de creatieve en digitale sector.

Meer informatie

Kijk op onze website voor meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel:

 

Naar het overzicht