Onze organisatie

Pensioenfonds PNO Media is een stichting zonder winstoogmerk. Wij zijn in 1947 opgericht door en voor de Nederlandse radio-omroep. Sindsdien sloten steeds meer bedrijven en organisaties in de creatieve en digitale sector zich aan, waaronder publieke en commerciële omroepen, het filmbedrijf, uitgeverijen en ict.

Omgekeerd gemengd bestuursmodel

Het bestuur van PNO Media heeft een omgekeerd gemengd model en bestaat uit een onafhankelijk voorzitter, 3 uitvoerende bestuurders en 7 bestuurders die werkgevers, werknemers en pensioengerechtigden vertegenwoordigen. Hen noemen we de niet-uitvoerende bestuurders. Zij worden als volgt voorgedragen: 

  • 3 werkgeversleden door de Werkgeversvereniging voor de Media;
  • 3 werknemersleden door FNV, CNV Vakmensen en de Nederlandse Vereniging van Journalisten gezamenlijk;
  • 1 bestuurslid (vertegenwoordigers van de pensioengerechtigden) door de gekozen gepensioneerden in het verantwoordingsorgaan.

De uitvoerende bestuurders sturen de uitvoerende organisatie aan en voeren het dagelijks beleid van PNO Media. Het bestuur stelt de onafhankelijk voorzitter en de uitvoerende bestuursleden aan volgens een vastgestelde procedure en na toetsing op betrouwbaarheid en deskundigheid door De Nederlandsche Bank. Samen met de niet-uitvoerende bestuurders vormen zij samen het fondsbestuur van PNO Media. 

Daarnaast is er een verantwoordingsorgaan. 

Het laatste nieuws

Nieuwe PNO Werkgeversportal

Actueel maandag 6 februari 2023

Begin februari is de nieuwe PNO Werkgeversportal gelanceerd. Er is vanaf nu één portal voor zowel DB als DC pensioenregelingen.

Bekijk bericht

Doe mee aan onderzoek over risicobereidheid

Actueel maandag 23 januari 2023

PNO Media doet onderzoek naar de verwachtingen over uw pensioen en de risico's die u …

Bekijk bericht

Premies 2023 nagenoeg gelijk gebleven en wel indexatie

Actueel woensdag 18 januari 2023

De pensioenpremie voor middelloonregelingen bij PNO Media is nagenoeg gelijk gebleven. De gemiddelde pensioenpremie op …

Bekijk bericht

Dekkingsgraad december 115,9%

Financieel vrijdag 13 januari 2023

PNO Media had december een actuele dekkingsgraad van 115,9%, en een beleidsdekkingsgraad van 121,0% (voorlopige …

Bekijk bericht